Boerenbusiness TV

Crowdfundingsplatform voor landbouw van start

16 December 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Als er één sector is waar de tijd nooit stil staat en innovatiekracht en toekomstgerichtheid in de signatuur is ingebakken, is dat de agribusiness wel. De mogelijkheden om te investeren in boerenbedrijven, en dus direct bijdragen aan de vernieuwing en verbetering van de voedselproductie, zijn tot dusver schaars. Boerenbedrijven zijn voor hun financiering vrijwel geheel afhankelijk van banken, die door de economische crisis de lat voor kredieten steeds hoger leggen. Bij agrarische ondernemers en agribusinessbedrijven is dan ook behoefte aan alternatieve financieringsvormen en andere marktpartijen.

One Finance Agro en DCA Groep hebben, in samenwerking met Symbid, een online crowdfundingsplatform specifiek voor de landbouw opgericht. Farmersfunding Is het eerste portaal waar boeren en investeerders met elkaar kunnen crowdfunden en biedt een oplossing voor de toenemende lastige kredietverstrekking door banken.

Via Farmersfunding kunnen particuliere partijen niet alleen investeren in de boer, maar ook in de toekomst van de Nederlandse voedselproductie en het onderhoud van het platteland. Het geld is nodig voor zaken als innovatietrajecten, startups en bijvoorbeeld uitbreidingsvraagstukken. Online weten investeerders en ondernemers elkaar via Farmersfunding snel, eenvoudig en transparant te vinden. Voor beide partijen is het platform dus een aantrekkelijke optie om kapitaal bij elkaar te brengen, want de vraag hiernaar in de landbouw is groeiende.

Het merendeel van de boerenbedrijven heeft investeringsplannen klaarliggen. Ouderwets financieren in moderne tijden, is dan ook het motto van Farmersfunding. Vroeger regelden boeren zelf hun financiering. Een rijke boer stopte geld in een startende ondernemer of familielid. Deze ondersteuning kan het publiek nu ook bieden aan de nieuwe generatie agrarische ondernemers.

In een gesprek met Boerenbusiness-redacteur Elze Kuiper legt matchmaker Marcel Doornbos uit waar de behoefte voor een crowdfundingsplatform speciaal voor de agrarische sector vandaan komt en welke mogelijkheden Farmersfunding biedt voor alle partijen.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze video? Laat het ons weten
Reacties
1 reactie
henky 16 December 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/videos/bbtv/video/10861175/Crowdfundingsplatform-voor-landbouw-van-start]Crowdfundingsplatform voor landbouw van start[/url]
eindelijk gebeurt er iets tegen de grote slapende banken
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Opinie Peter Pals

Boeren vraagt veel van boeren in turbulente tijd

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden