Boerenbusiness Feiten

Toekomstige boerin beter opgeleid dan de boer

24 April 2015 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

Niet alleen boeren, maar ook boerinnen kunnen net zo goed een agrarisch bedrijf runnen. Bertie Steur uit Renesse was met haar deelname aan Boer zoekt Vrouw deze winter daar het meeste recente voorbeeld van. Maar hoeveel agrarische bedrijfshoofden zijn eigenlijk vrouw, wat voor rol speelt de vrouw doorgaans op het boerenbedrijf, werkt zij nog naast het agrarisch bedrijf of haalt zij omzet binnen uit een neventak?

Allemaal vragen die worden beantwoord door Cor Pierik, landbouwwoordvoerder van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in een nieuwe aflevering van Boerenbusiness Feiten. Met een opvallende slotconclusie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze video? Laat het ons weten
Reacties
2 reacties
Boerenzoon 25 April 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/feiten/video/10863364/Toekomstige-boerin-beter-opgeleid-dan-de-boer]Toekomstige boerin beter opgeleid dan de boer[/url]
Zelf kom ik uit een situatie waar de boeren dochter een goed inkomen heeft buiten het bedrijf.

De zoons hebben ondanks een goede opleiding nog geen goed verdienende baan. De ouders kunnen hierbij de keuze maken om het bedrijf over te doen aan de zoons. Maar die kunnen de rekening niet betalen. Zelf ben ik de zoon die het hele bedrijf heeft opgebouwd. Liever doen ze zaken met de dochter die met twee jaar salarissen het bedrijf kan over nemen. Dit lijkt mij niet menselijk.

De oude heer heeft samen met de dochter mij uit het bedrijf gewerkt.. De dochter heeft tijdens haar jeugd zelfs geen aardappel gekookt voor de werkende familie. Dan wel een hand uitgestoken op het bedrijf. Agrarisch inzicht heeft ze ook 0'0. Voor een vak kundige bedrijfs voering is zij zeker geen verstandige keus.

Het liefst heb ik dat DCA zich bezighoud met verstandigere zaken. Een geen draagvlak creëerd voor onrechtvaardige verdeel sleutels.
lady 27 April 2015
Ik vind dit een slecht interview. Volgens mij zijn er geen domme boeren meer en hun(niet domme boeren) echtgenotes zijn al jaren net zo goed of beter opgeleid!
Ben zelf al 30 jaar echtgenote van een boer en heb ook al die 30 jaar (37 inmiddels) een eigen inkomen gehad, hoog opgeleid, weinig promotie gemaakt(misschien juist wel door het het bedrijf van mijn echtgenoot en zijn werkbeleving- opvatting), maar wel in staat om mezelf te onderhouden, zonder bedrijf. Ik stam nog uit de tijd dat geld /lening/hypotheek makkelijker te verkrijgen was als je in gemeenschap van goederen trouwde.
Nu moet ik voor elke b(l)under tekenen.
Frits 27 April 2015
Gelet op de frustraties van bovengaande twee schrijvers, mag je het een slecht interview noemen maar heeft het wel een zeer gevoelige snaar geraakt. Het toont aan dat de man/vrouw relatie op het boerenbedrijf nog steeds aan grote spanningen onderhevig is.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden