Boerenbusiness Marktflits

Dierrechten vallen niet in goede aarde

23 April 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

'Creatief met stront', 'Lodders bedrijven' en 'Dierrechten' kleuren in de Tweede Kamer het debat over de Algemene maatregel van Bestuur (AmvB). In de Boerenbusiness Marktflits worden alvast de belangrijkste punten eruit gehaald.  

Vrijdag werd bekend dat staatssecretaris Sharon Dijksma aan de slag gaat met wetgeving om wanneer nodig dierrechten in te kunnen voeren. Het fosfaatplafond speelt hierbij een belangrijke rol en het behoud van derogatie. Daarnaast klinkt er zorg of de AmvB niet te veel ruimte overlaat voor groei van grote bedrijven ten koste van de kleinere bedrijven.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze video? Laat het ons weten
Reacties
1 reactie
Curly 26 April 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/videos/marktflitsen/video/10863362/Dierrechten-vallen-niet-in-goede-aarde-]Dierrechten vallen niet in goede aarde[/url]
Zolang er nog enkele boertjes van buten (kunnen en blijven) bestaan die het welzijn van dieren in de veehouderij van ondergeschikt belang vinden om uitsluitend voor de winst te gaan, zolang zal de wetgever en het publiek de goeden en de kwaden over een kam scheren. De wet (vrouwe Justitia) moet immers voor iedereen gelijk zijn. Met andere woorden er is onderling (in de veehouderij) nog veel te doen om het kaf van het koren te scheiden.
Gerard 28 April 2015
Gewoon 2,3 koeien per hectare aanhouden en verder alle bureaucratie en regelgeving afschaffen. Probleem opgelost en boeren die nooit tevreden zijn en altijd maar door willen groeien om voor vol aangezien te worden ten koste van de gewone broodvechters gauw emigreren en daar lekker los gaan succes!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws CBS

Uitscheiding stikstof en fosfaat onder plafond EU

Nieuws stikstof

Boer dwingt publicatie fosfaattoekenning af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden