Aangeboden door: Duynie

'Tientallen euro's besparen met de Fosfaatwijzer'

21 Maart 2018

Melkveehouders krijgen met de Fosfaatwijzer de kans om scherper te sturen op fosfaat. Enerzijds heeft dat een positief effect op de fosfaatboekhouding en anderzijds op de voederwaarde. Meer concreet betekent het een voordeel dat kan oplopen tot tientallen euro's per ton product.

Het is ons doel om u via de Fosfaatwijzer inzicht te geven in het fosfaateffect per rantsoenonderdeel, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken. Het lastige met fosfaat is dat het gemiddelde melkveebedrijf, en daarmee het gemiddelde rantsoen, niet bestaat. De bedrijfssituatie en andere factoren geven de doorslag bij de vaststelling van het ideale rantsoen.

Fosfaatvoordeel benutten
Rundveehouders kunnen nu zelf het ideale rantsoen samenstellen. Zo kan de Fosfaatwijzer makkelijk en snel de fosfaateffecten per product vergelijken. Vervolgens kan het product met het meest gunstige fosfaateffect uitgekozen worden. Ten slotte wordt er antwoord gegeven op de vraag hoe het fosfaatvoordeel optimaal benut kan worden.

Met het voerspoor kan een veehouder efficiënter omgaan met het bruto fosfor op het bedrijf, maar de Fosfaatwijzer geeft inzicht in de kansen op bedrijfsniveau. Welke eiwit- en energierijke producten werken en welke niet? Elke maand kan het antwoord weer anders zijn, wegens aanpassingen in de prijzen. Daardoor zijn er elke maand weer nieuwe kansen om meer voordeel te behouden.

De Fosfaatwijzer wordt mede mogelijk gemaakt door Wageningen University and Research, DCA en Duynie.

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden