Meldpunt tevreden

Dijsselbloem maant bank tot oplossen swaps

2 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

Jeroen Dijsselbloem, de minister van Financiën, verzoekt banken dringend om fouten die zijn gemaakt bij de advisering van swaps te herstellen. Dit stelt hij in een brief die hij maandag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, zo meldt de Stichting Meldpunt Klachten Banken. Dijsselbloem heeft aangegeven dat als klant en bank er in gezamenlijk overleg niet uitkomen, klanten terecht kunnen bij een specifiek loket van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

De AFM geeft in dezelfde brief duidelijke richtlijnen hoe banken over moeten gaan tot het oplossen van de swap geschillen, aldus de stichting. Het meldpunt, die is ontstaan uit een initiatief van de agrarische vakbonden (NMV, NAV, NPV en NVV), zegt tevreden te zijn met de voorgestelde oplossing. Deze komt overeen met de suggesties die het bestuur in het voorjaar bij de AFM en bij de Tweede Kamer hebben gedaan.

Onder het motto ’een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken’ valt te verwachten dat de banken alsnog met de klanten overleggen om tot een oplossing te komen, zo denkt de stichting. Hierbij proberen banken wellicht met een kleine vergoeding of korting de zaak af te handelen, vermoedt het meldpunt.

De wijze waarop de swap destijds tot stand is gekomen moet voor de klant aanleiding zijn om niet opnieuw dezelfde fout te maken en zich hierbij goed te laten adviseren over de mogelijkheden, waarschuwt de stichting. Verder is volgens haar van belang zijn te bepalen hoe een juist advies er destijds uit had moeten zien en wat de geldelijke gevolgen zijn geweest van de onjuiste advisering.

De stichting roept swap gedupeerden op zich te melden om informatie en kennis te bundelen, voor een optimale handelswijze richting de banken. De stichting zegt hen ook te helpen met een onderbouwde berekening van de gevolgen van de advisering.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden