Ruim 100 miljoen opgehaald

Bedrijfsfinanciering via de 'crowd' blijft groeien

11 Mei 2015

Crowdfunding als financieringsmiddel maakt in Nederland een explosieve groei door. De afgelopen jaren is er meer dan 100 miljoen euro aan bedrijfsfinanciering mee opgehaald. Dat berekende crowdfunding adviesbureau Douw & Koren. Daarmee is het de snelst groeiende vorm van financieren en investeren in Nederland.

Werd er in 2012 nog voor 14 miljoen euro gecrowdfund, een jaar later was dat 32 miljoen en in 2014 steeg dat naar 63 miljoen euro. In totaal gaat het om meer dan 100 miljoen euro dat via crowdfunding aan financiering is opgehaald. Voor 2015 wordt een verdere groei verwacht. Ook de combinatie met andere vormen van financiering dat steeds vaker voorkomt, de zogenaamde stapelfinanciering, zal komend jaar sterk blijven groeien. Voor bankiers, accountants en financieel adviseurs reden om hun kennis bij te schaven in het combineren van financieringsbronnen.

Door de populariteit van crowdfunding is inmiddels een enorme wildgroei ontstaan aan crowdfundingswebsites in Nederland; er zijn meer dan dertig verschillende platformen. 

Fundipal.nl moet ondernemers die overwegen geld via deze weg op te halen begeleiden bij dat proces. Hun financieringsvraag is het startpunt voor het vaststellen van welk crowdfundingplatform daarbij het beste past. Rabobank is partner in het project. Ook dat krijgt navolging, want onlangs werden fundwijzer.nl en Crowdfundmarkt.nl gelanceerd. 

Regenradar
Powered by Agroweer
Belastingvoordeel bij aankoop zonnepanelen

Aangeboden: Zonnepanelen op het dak

Belastingvoordeel bij aankoop zonnepanelen

Waarom zien Interfood en A-ware kansen in Estland?

Inside Melk

Waarom zien Interfood en A-ware kansen in Estland?

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief