Ruim 100 miljoen opgehaald

Bedrijfsfinanciering via de 'crowd' blijft groeien

11 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness

Crowdfunding als financieringsmiddel maakt in Nederland een explosieve groei door. De afgelopen jaren is er meer dan 100 miljoen euro aan bedrijfsfinanciering mee opgehaald. Dat berekende crowdfunding adviesbureau Douw & Koren. Daarmee is het de snelst groeiende vorm van financieren en investeren in Nederland.

Werd er in 2012 nog voor 14 miljoen euro gecrowdfund, een jaar later was dat 32 miljoen en in 2014 steeg dat naar 63 miljoen euro. In totaal gaat het om meer dan 100 miljoen euro dat via crowdfunding aan financiering is opgehaald. Voor 2015 wordt een verdere groei verwacht. Ook de combinatie met andere vormen van financiering dat steeds vaker voorkomt, de zogenaamde stapelfinanciering, zal komend jaar sterk blijven groeien. Voor bankiers, accountants en financieel adviseurs reden om hun kennis bij te schaven in het combineren van financieringsbronnen.

Door de populariteit van crowdfunding is inmiddels een enorme wildgroei ontstaan aan crowdfundingswebsites in Nederland; er zijn meer dan dertig verschillende platformen. 

Fundipal.nl moet ondernemers die overwegen geld via deze weg op te halen begeleiden bij dat proces. Hun financieringsvraag is het startpunt voor het vaststellen van welk crowdfundingplatform daarbij het beste past. Rabobank is partner in het project. Ook dat krijgt navolging, want onlangs werden fundwijzer.nl en Crowdfundmarkt.nl gelanceerd. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden