RVO publiceert data 2015

Landbouwsubsidies zijn weer openbaar in te zien

29 April 2016 - Redactie Boerenbusiness - 5 reacties

Het is een jaarlijks terugkerend ritueel in april: de publicatie van alle data van de verstrekte landbouwsubsidies. Het ministerie van Economische Zaken heeft alle gegevens donderdag online gezet.

Wil je dus weten hoeveel subsidie de buurman heeft getoucheerd, dan kan je dit opzoeken op deze pagina van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het afgelopen jaar is er in Nederland voor 779 miljoen euro aan Europese landbouwsubsidies uitgekeerd. Tevens werd 80 miljoen euro uitbetaald in het kader van het Plattelands Ontwikkeling Programma, meldt het ministerie van EZ.

Niet alleen de landbouwsubsidies, maar ook de subsidies voor de visserij staan in de database vermeld. De subsidietoekenning gebaseerd op het Europees Visserijfonds bedroeg 9 miljoen euro. Nederland is, net als de andere landen in de Europese Unie, verplicht de subsidiegegevens openbaar te maken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
5 reacties
agrarier zuidwest 29 April 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/ondernemen/finance/artikel/10869494/Landbouwsubsidies-zijn-weer-openbaar-in-te-zien]Landbouwsubsidies zijn weer openbaar in te zien[/url]
Ik vindt het prima dat ze alle gegevens publiceren maar ze mogen er wel eens eerst voor zorgen dat de definitieve berekening klopt en uitbetaald is. Op deze manier weet je buurman het eerder dan dat je het zelf weet, nog maar afgezien van de lopende bezwaren die een wijziging in het uitbetalingsbedrag gaat geven.
trend 29 April 2016
Helemaal mee eens zuidwest wat een puinzooi daar en ook nog geen cent gezien
geert 29 April 2016
publiceren is een ,maar uitbetalen is twee !
Abonnee
Grad 30 April 2016
Publiceren ze ook wie er een uitkering krijgt dit is ook subsidie die door
ons alle word betaald
Blije Big 30 April 2016
Grad schreef:
Publiceren ze ook wie er een uitkering krijgt dit is ook subsidie die door
ons alle word betaald

Als je het vroeger van de armen had (de kerk) kreeg je klompen met een d erop van diakonie. Kon iedereen zien dat je arm was. Nu is het zo dat iedereen kan zien wat die arme boeren aan steun krijgen. Ik zie gelijkenis.
Terry 29 Juni 2016
Dergelijke subsidies gaan uiteindelijk naar de aandeelhouders van grote supermarkten die de landbouwers uitmelken. Net zo gaat het met btw, huursubsidie en de aftrek van hypotheekrente. Alles ter wille van heren die geld maken met geld...
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden