Shutterstock

Nieuws Verkiezingen

BoerBurgerBeweging gaat voor 5 tot 6 zetels

17 Oktober 2020 - Redactie Boerenbusiness - 13 reacties

Caroline van der Plas (53) uit Deventer is zaterdag (17 oktober) zoals verwacht gekozen tot lijsttrekker van BoerBurgerBeweging (BBB). Ze was de enige kandidaat. BBB rekent bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021 op 5 tot 6 zetels. 

BBB profileert zich als plattelandspartij. "Wij zien onszelf als dé lokale partij in de landelijke politiek. Zo'n partij is hard nodig", zegt Van de Plas in een verklaring. "Een partij die oog heeft voor lokale zaken, de vitaliteit van het platteland; die missen we nog in Nederland. Maar niet meer vanaf 17 maart 2021."

BBB heeft ook de volgorde van de kieslijst bekend gemaakt. Hierop prijken de namen van 18 kandidaten uit diverse regio's in het land. Hiervan zijn er 12 burger en 6 actief agrarisch ondernemer. Mocht de ambitie van 6 zetels worden gerealiseerd, dan krijgen Caroline van der Plas (1.), Femke Wiersma (2.), Erik Stegink (3.), Derk Evert Waalkens (4.), Wim Jaspers (5.) en Elly van Wijk (6.) een plek in de Tweede Kamer. 

Zorgen over leefbaarheid platteland
Op varkenshouder Stegink na zijn het verder allen burgers. Om 6 zetels in het parlement te halen zijn, uitgaande van de kiesdeler van iets meer dan 70.100 stemmen van de verkiezingen in 2017, ruim 420.000 stemmen nodig.  

De titel van het BBB-Verkiezingsprogramma luidt 'Gezond verstand, voor een gezond platteland'. BBB maakt zich grote zorgen over de leefbaarheid op het platteland. Het platteland wordt door Den Haag gezien als een plek waar zonneparken, industrieterreinen, distributiecentra en datacentra kunnen worden neergezet. "Groen wordt ingeruild voor grijs. Dat moet stoppen. Boeren worden nu massaal uitgekocht, omdat andere partijen willen 'bouwen, bouwen, bouwen'. De burger wordt voorgehouden dat dit gebeurt om de natuur te herstellen", aldus Van der Plas. "Ze worden gewoon voor de gek gehouden."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
13 reacties
Abonnee
betweter 18 Oktober 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10889716/boer-burger-beweging-gaat-voor-5-tot-6-zetels]Boer Burger Beweging gaat voor 5 tot 6 zetels[/url]
klinkt eigenlijk goed
maar dan moet je 20 zetels halen
dan heb je wat te vertellen

wel goed initiatief
Abonnee
cm 18 Oktober 2020
Ben voor meer nuchtere praktische kijk en hoop op een 2 tal zetels,dat zou al mooi zijn als nieuwkomer.
Abonnee
drent 18 Oktober 2020
initiatief is goed, denk alleen dat ze niet genoeg zetels in 1xhalen om wat te vertellen te hebben. Twijfel waar ik op moet stemmen, er zijn andere grotere partijen die het ook anders willen en die nu misschien meer kans maken.
Abonnee
boerke brabant 19 Oktober 2020
een zetel zou al genoeg zijn, dan word je gehoord in de kamer en mag je overal op reageren, dus stem massaal op deze partij, alle andere hebben ons laten stikken
Student 19 Oktober 2020
Als het er op aan komt zal deze partij met het hoge aantal burgers van het platteland op de lijst ons waarschijnlijk net zo hard laten stikken. Groene praatjes, leefbaarheid, toerisme, biologisch, spuitvrije zones rondom de burgerhuisjes. Let maar op.
Abonnee
betweter 19 Oktober 2020
die spuitvrije zone`s is wel raar
dat lijkt mooi, maar je haalt allemaal ongedierte binnen, zowel insecten [ trips]als ratten en muizen
je ziet nu al dat er geen akkerbouwer in zit die dat snapt
Caroline van der Plas 19 Oktober 2020
Student schreef:
Als het er op aan komt zal deze partij met het hoge aantal burgers van het platteland op de lijst ons waarschijnlijk net zo hard laten stikken. Groene praatjes, leefbaarheid, toerisme, biologisch, spuitvrije zones rondom de burgerhuisjes. Let maar op.
Dat is wel heel voorbarig. Wij richten niet een partij op om mensen vervolgens te laten stikken. Burgers op het platteland hebben een warm hart voor boeren en andersom. Dat maakt een BBB juist krachtig omdat je samen gaat vechten voor een leefbaar platteland.
Abonnee
drent 19 Oktober 2020
vind het wel jammer dat er geen akkerbouwer in zit.. ook wij hebben grote problemen met de vele regels en wetten
Boerenverstand 19 Oktober 2020
Goed initiatief maar veel te laat. Setting in Den Haag is het probleem.

Indirect is meedoen aan dit regerend cabaret het vernietiging van alles waar onze democratie voor staat, de verbazing bij ministers is oprecht omdat zij niet meer open staan voor onze christencultuur.
Ieder verzet loopt sinds 14 oktober 2010 op een teflon muur en volgt de logica van schuldcultuur en knechting tot 1 cultureel Europa.

BBB zal meer moeten doen dan Wilders, Pim Fortuyn en Theo van Gogh tezamen om verbranding van arbeidsvaluta als oplossing te redden van decadent Rome met onze hopeloze prehistorische setting van ministers die verplicht in de pas moeten lopen middels normen herhalend zonder enig fundamenteel inhoudelijk begrip tot weerzin van de vele wetenschappers die hun mond houden door subsidie.

Islamitische bevolkingsgroei en nieuwkomers zullen de dienst uit gaan maken, eenvoudigweg door bevolkingsaanwas. Oplossingen hieromtrent zijn echter net zo angstaanjagend als de oplossingen van cabaret Nederland geen enkele ministeriële verantwoording kan dit ooit nog veranderen, er is geen christelijke weg meer terug.

De geschiedenis herhaald zich nota bene door een geschiedkundige. Nederland koos voor de atheïsten, goddeloos en gewetenloos.
Binnenkomertje BBB 19 Oktober 2020
Leuk idee om te beginnen met het verhogen van de WOZ, het fictief vermogen van banken met landen zonder eigen vermogen?
Greed 19 Oktober 2020
Verhoging WOZ is burgers blij maken met inflatie.
Caroline van der Plas 20 Oktober 2020
Aan Drent: Boerenbusiness noemt maar 6 van de 18 kandidaten. Frank Timmermans, akkerbouwer uit Limburg, staat ook op de kandidatenlijst.
Abonnee
jan 20 Oktober 2020
graag nog eentje uit Flevoland, de NOP
daar zijn de beste en de beste grond
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Politiek

Berucht amendement op dierenwet is van de baan

Nieuws Politiek

Natuurherstelwet met noodrem goedgekeurd

Analyse Politiek

Financiën breekpunt, ook op landbouw botert 't niet

Analyse Mest

Adema ligt op ramkoers met de agrarische sector

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden