Wilhelm Dürr/Südzucker

Nieuws Kwartaalcijfers

Suiker smaakt weer zoeter bij Südzucker

15 December 2020

Südzucker Groep heeft het bedrijfsresultaat in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar fors zien stijgen: met 69% tot €66 miljoen ten opzichte van vorig jaar. De omzet steeg met 1,6% tot €1,74 miljard. De betere resultaten komen vooral uit het suikersegment, al ziet Südzucker wel wat donkere wolken aan de horizon opdoemen.

De kwartaalcijfers van het Duitse suikerconcern gaan over de periode van 1 september tot en met 30 november 2020. In de eerste 3 kwartalen van het lopende boekjaar heeft de grootste suikerproducent van Europa een bedrijfsresultaat behaald van €195 miljoen, 72,5% meer dan vorig jaar. Südzucker zegt echter in een verklaring al sinds medio oktober de negatieve effecten van de strengere coronamaatregelen in de Europese Unie te voelen. Daar gaan de strenge lockdowns die de afgelopen dagen in Duitsland en Nederland zijn afgekondigd, ook niet bij helpen.

Lagere bezettingsgraad
Südzucker benadrukt dat de effecten van de coronacrisis de komende periode moeilijk zijn in te schatten. Hierdoor is lastig te bepalen hoeveel suiker het concern de komende weken en maanden kan verkopen en wat dit betekent voor de hoogte van de prijs in de gecontracteerde volumes. Daarbij is ook de bezettingsgraad in de fabrieken lager dan verwacht, door aanhoudende droogte en gewasschade door insecten in sommige teeltgebieden.

Doordat het vierde en laatste kwartaal seizoensgebonden altijd zwakker is, verwacht Südzucker voor het boekjaar 2020/21 een groepsomzet van tussen de €6,6 en €6,8 miljard. Het bedrijfsresultaat van de groep verbetert naar verwachting aanzienlijk. Van €116 miljoen in het jaar 2019/20 naar €190 tot €240 miljoen over het lopende boekjaar 2020/21. 

boerenbusiness.nl

Eric de Lijster

Eric is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Als telg uit een akkerbouwfamilie stroomt het boerenbloed bij Eric door de aderen. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.

Meer over

sudzucker
Regenradar
Powered by Agroweer
Südzucker verhoogt winst in eerste halfjaar

Nieuws Suiker

Südzucker verhoogt winst in eerste halfjaar

Südzucker presteert beter dan verwacht

Nieuws Suiker

Südzucker presteert beter dan verwacht

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief