Albert Heijn

Nieuws Food

Britten kopen steeds vaker biologisch voedsel

16 Februari 2021

In het Verenigd Koninkrijk heeft de biologische markt over het afgelopen jaar behoorlijk terrein gewonnen. Met het hoogste groeipercentage van de afgelopen 15 jaar en een waarde van £2,79 miljard, presteerde de biologische markt in 2020 zelfs beter dan de gangbare markt.

De biologische markt in het Verenigd Koninkrijk heeft het afgelopen jaar, na een omzetgroei van 12,6%, een waarde van £2,79 miljard bereikt. Het is het hoogste groeipercentage in 15 jaar tijd. Over 2020 werd meer dan £50 miljoen per week uitgegeven aan biologische voedingsmiddelen. Dit blijkt uit het 'Organic Market Report 2021' van Soil Association Certification. De Britse biologische markt presteerde met deze cijfers zelfs beter dan de gangbare markt.

Met name de interesse vanuit consumenten in gezonde voeding, met een transparante herkomst, is volgens het onderzoeksbureau een reden dat meer Britten zich in het afgelopen jaar op de biologische markt hebben gericht. Deze trend zet volgens deze analisten dit jaar door, waardoor de waarde van de biologische markt aan het einde van 2021 uit kan komen op £2,9 miljard.

Online verkoop
De online verkoop en thuisbezorging van biologische producten hebben een groot aandeel gehad in de groei van de biologische markt. Het gaat om een omzetstijging van 36,2%, wat betekent dat online verkoop goed is geweest voor bijna 35% van de totale omzet. Dit is niet vreemd, gezien de lockdowns wereldwijd. Bijna 1 op de 4 biologische producten werd vorig jaar online gekocht, waarmee de waarde is gestegen naar bijna £500 miljoen.

Het rapport laat tevens een sterke groei zien in de omzet van biologische supermarkten. Die nam met 12,5% toe. De categorieën met een gestegen omzet zijn onder meer: ​​ingeblikte en verpakte artikelen (+19,8%), vlees, vis en gevogelte (+16,8%) en gekoelde voedingsmiddelen (+22,2%).

boerenbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Aardappelen

Aardappelareaal daalt, maar frites trekt eigen plan

Nieuws Varkens

Verenigd Koninkrijk blijft afnemer van varkensvlees

Nieuws Gene editing

VK zet de eerste stap richting nieuwe veredeling

Nieuws Melk

Bijna elk Brits huishouden koopt zuivel en dit valt op

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief