Shutterstock

Nieuws Jaarcijfers

Ter Beke noteert minder omzet én nettoverlies

3 Maart 2021

Voedingsmiddelenproducent Ter Beke heeft vorig jaar minder omzet gerealiseerd en noteert daarnaast ook een nettoverlies. Dat maakte het bedrijf maandag (1 maart) bekend. Daarbij stelt het overigens wel heel duidelijk dat het niet op het dividend wil korten.

De Oost-Vlaamse voedingsmiddelenproducent Ter Beke noteert over het afgelopen jaar een omzet van €717,4 miljoen, een daling van 1,5% vergeleken met het jaar daarvoor. Het nettoresultaat daalde van een winst van €4,4 miljoen naar een verlies van €2,5 miljoen. Vooral in de eerste helft van het jaar zijn verliezen geleden. "De grondstofprijzen zijn in de eerste zes maanden van het jaar fors gestegen, we hebben de Nederlandse vleeswarenactiviteiten gereorganiseerd en dan was er ook nog het coronavirus. Het heeft allemaal invloed gehad op onze resultaten", verklaart het bedrijf.

In de tweede helft van het jaar verbeterden de resultaten van Ter Beke aanzienlijk. "Dit kwam onder andere door een verlaging van de kosten als gevolg van eerdergenoemde reorganisatie, operationele verbeteringen en het feit dat de grondstofprijzen weer enigszins normaliseerden", aldus Ter Beke in een persverklaring. Wel verwacht Ter Beke dat de EBITDA (de winst voor de aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en afboekingen) dit jaar weer hoger zal zijn dan vorig jaar. Kortom: hoger dan €37,1 miljoen.

Dividend behouden
Het bedrijf vermeldt verder nadrukkelijk dat niet gekort wordt op het dividend. Dit blijft volgens de organisatie staan op €4 per aandeel (bruto). "Wel zal het dividend opnieuw de vorm aannemen van een keuzedividend, met uitbetaling in cash of in aandelen. Deze keuze is gemaakt met het oog op de impact die de coronacrisis heeft gehad, de verbeterde resultaten in de tweede helft van het jaar en de daling van de schuld (-€25 miljoen tot net iets minder dan €100 miljoen)."

Tenslotte laat de voedingsmiddelenproducent weten dat de zoektocht naar een nieuwe CEO nog altijd in volle gang is. De huidige topman Francis Kint, voormalig CEO van Vion, verlaat Ter Beke aan het einde van de maand juni.

boerenbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Jaarcijfers

Corona trekt zware wissel op jaarcijfers Agrico

Nieuws Jaarcijfers

Crisis of niet, Van Rooi Meat schroeft winst fors op

Nieuws Jaarcijfers 2020

DMK tevreden met tikkie minder winst en omzet

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief