FrieslandCampina

Nieuws Melk

FrieslandCampina breidt uit in Hongarije

11 Mei 2021

FrieslandCampina gaat de productiecapaciteit in Hongarije opschroeven. Met een investering van €14 miljoen wordt de productie naar verwachting met 25% verhoogd.

FrieslandCampina Hungary is een van de meest toonaangevende zuivelondernemingen in Hongarije. Het bedrijf heeft momenteel 494 mensen in dienst en de jaarwinst bedraagt volgens de online bedrijfsdatabase circa €101 miljoen.

Het zuivelconcern gaat de productiecapaciteit in de fabriek in Mátészalka, gelegen in Oost-Hongarije, uitbreiden. Deze uitbreiding acht FrieslandCampina noodzakelijk omdat de huidige productie een capaciteitslimiet bereikt. Dit terwijl de locatie in 2019 al eerder werd uitgebreid.

Met de nieuwe investering zal de productie naar verwachting met 25% verhoogd worden. De focus komt te liggen op het optimaliseren van de productie van onder andere desserts met een hoge toegevoegde waarde. 

Groeikansen
Péter Szautner, CEO van FrieslandCampina Hungary, benadrukte dat de gewoonten van consumenten voortdurend veranderen en dat het bedrijf zich aanpast aan de stijgende vraag naar lactosevrije en suikervrije producten. Szautner ziet tevens grote groeikansen in de zuivelmarkt van Hongarije en omliggende landen.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat FrieslandCampina grote stappen zet. Eerder dit jaar stapte het zuivelconcern al in een joint-venture voor Egyptische kaas en recentelijk werd bekend dat het een nieuwe fabriek gaat bouwen in Maleisië. 

boerenbusiness.nl

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivel

Melktekort bij Jumbo is uitstekende PR sector

Nieuws Melk

DOC Kaas tikt bijna €50,00 aan met kale prijs

Nieuws Zuivel

FrieslandCampina-dochter in Pakistan zet meer om

Analyse melk

Kan FrieslandCampina met lagere instap leden winnen?

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief