Eigen foto

Boerenbusiness Agribusiness Award

Bayer: akkerbouw vergroent

23 Augustus 2022

Boerenbusiness reikt dit jaar voor de vierde keer de Agribusiness Award uit. De prijs voor bedrijven met een innovatief product of nieuwe dienst met financieel voordeel voor de boer. Een van de genomineerden van afgelopen jaar is het middel Serenade van Bayer Crop Science. Hoe gaat het er nu een jaar later mee? 

Bayer heeft afgelopen jaar niet stil gezeten. Serenade is een biologisch gewasbeschermingsmiddel voor de bestrijding van Rhizoctonia, Streptomyces en Helminthosporium in aardappelen. Afgelopen jaar heeft Bayer het product nog verder uitgerold in onder andere de aardappel-, groente-, vollegrond- en bloembollenteelt.

Biologische producten worden steeds breder geaccepteerd, aldus Sander Uwland, crop advisor bij Bayer. Door het wegvallen van chemische gewasbescherming wordt biologische gewasbescherming steeds belangrijker. Inmiddels heeft Serenade een etiket dat vrijwel de gehele land- en tuinbouw afdekt. 

Bijdrage aan bekendheid
Bayer deed mee aan de Award om te kijken waar ze staan. "Je wilt weten waar je staat en wat de jury ervan vindt, of je gewaardeerd wordt. Hoe kijkt de jury aan tegen de wijze waarop dit biologische middel naar de markt is gebracht in de akkerbouw. Daarmee hebben we wel een stuk voldoening en waardering gekregen voor het product en de wijze waarop we het naar de markt hebben gebracht." 

Uwland kijkt positief terug op de deelname aan de Boerenbusiness Agribusiness Award. "Het heeft bijgedragen aan de bekendheid van het product en heeft veel publiciteit gegenereerd. Het trekt productondersteuners aan en het vaker in beeld zijn is natuurlijk altijd positief. De positieve aandacht die uitgaat vanuit de Award straalt af op het product en richting klanten en handel en heeft ook zeker bijgedragen aan het vertrouwen in biologische middelen voor akkerbouwmatige teelten."

"Heb je een product wat in de kijker mag of moet staan, of heb je echt wat nieuws en interessants, dan is de Award een fantastisch podium." Uwland raadt bedrijven dan ook aan deel te nemen. "Het is goed opgezet en met zorg en aandacht gedaan. Het is niet een 'awardje' zeg maar; er wordt echt veel aandacht aan gegeven in aanwezigheid van een zeer deskundige jury en er wordt veel publiciteit aan gegeven."

Agribusiness Award 2021
De aanmeldpagina voor de Agribusiness Award 2022 is inmiddels geopend. Inschrijven kan tot en met 11 september. De vakjury beoordeelt daarna de inzendingen en kiest de genomineerden. 

Ben jij het bedrijf in de agribusiness dat met een vernuftig product, vernieuwende dienst of baanbrekend productieproces de boer aantoonbaar financieel voordeel oplevert? Kijk voor meer informatie op Boerenbusiness.nl/Award.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Agribusiness Award

Wiedrobot van Andela wint Agribusiness Award

BB TV Agribusiness award

Mini LG Lab maakt vers gras meten toegankelijker

BB TV Patrick Piessens

'Nucrop als mogelijk alternatief voor glyfosaat'

BB TV Twan Claessens

Varkens met antibioticavrij leven verwaarden in keten

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox