Eigen foto

Boerenbusiness Awards

Boerenbusiness Awards voor bijzondere prestaties

7 Augustus 2019 - Redactie Boerenbusiness - 6 reacties

Boerenbusiness, het online platform voor topondernemers in de agrarische sector, reikt dit jaar voor het eerst de Boerenbusiness Awards uit. Met de Agribusiness Award en de Impact Award willen wij bijzondere prestaties in de agrarische keten extra voor het voetlicht brengen. 

De Boerenbusiness Awards worden uitgereikt op het Nationaal Economisch Landbouwcongres op woensdag 18 december in Amersfoort. 'De awards zijn bedoeld als een pluim voor een bedrijf en persoon die met zijn of haar handelen die positie van Nederlandse agrarische ondernemers in de veehouderij en akkerbouw weet te verbeteren', vertelt Eric de Lijster, hoofdredacteur van Boerenbusiness.nl. 'Voor bedrijven en personen die de sector met hun innovatiekracht, duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid inspireren en naar een hoger plan tillen.'

De Agribusiness Award is voor een onderneming uit het agrobedrijfsleven die een positieve bijdrage levert aan de bedrijfsvoering en dus het rendement op een agrarische bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld met een innovatief productproces, het ontwikkelen van een vernuftig product of het opzetten van een onderscheidende dienst. Een investering die helpt de positie van de boer in de agrarische keten te verbeteren.

De Impact Award is voor de persoon die met zijn of haar handelen veel impact heeft in het presenteren en representeren van de Nederlandse agrarische sector. Een ambassadeur die met zijn of haar optreden waardering oogst en de agrarische ondernemers aanjaagt, stimuleert en trots maakt.

'De bedrijven in de akkerbouw en veehouderij zijn het toonbeeld van aanpassingsvermogen op de vele risico's die op ze afkomen', vertelt De Lijster. 'Ze opereren op markten met vaak grillige prijsbewegingen, moeten omgaan met weersextremen, inspelen op maatschappelijke veranderingen en niet te vergeten acteren in het volatiel politiek klimaat. Dat verdient respect. Met de Boerenbusiness Awards willen we initiatieven die de boer helpen in hun ondernemersschap in het zonnetje zetten.'

Aanmelden
Vanaf vandaag 15 juli 2019 kunnen ondernemers zich aanmelden voor de Boerenbusiness Agribusiness Award. De vakjury onder leiding van voorzitter Aalt Dijkhuizen beoordeelt de inzendingen en kiest 3 genomineerden. De uiteindelijke winnaar wordt tijdens het Nationaal Economisch Landbouwcongres van Boerenbusiness op 18 december 2019 bekend gemaakt. De aanmelding voor Impact Award wordt dit najaar geopend.

Ben jij of ken jij het bedrijf in de agribusiness die met een vernuftig product, vernieuwende dienst of baanbrekend productieproces de boer aantoonbaar financieel voordeel oplevert? Meld je dan aan via Boerenbusiness.nl/Awards.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
6 reacties
Abonnee
kaaskop 15 Juli 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10883240/boerenbusiness-awards-voor-bijzondere-prestaties]Boerenbusiness Awards voor bijzondere prestaties[/url]
ik meld aan Marc Calon
hans 15 Juli 2019
'De awards zijn bedoeld als een pluim voor een bedrijf en persoon die met zijn of haar handelen die positie van Nederlandse agrarische ondernemers in de veehouderij en akkerbouw weet te verbeteren'.

Ik zie alleen de nederlandse staat als kanshebber.
Door hun onbezonnen acties duizenden ha. aan de landbouw te onttrekken voor laagbouw en natuur, hebben zij voor een ongekende grondprijsstijging gezorgd, hetgene waardoor de nederlandse veehouderij en akkerbouw nog in leven zijn.

Voor de rest zijn er uitsluitend poedelprijzen te vergeven, waarbij het jammer zou zjn indien jury-leden van niet mee zouden mogen dingen naar deze prijs.
Abonnee
Trevor 15 Juli 2019
@Hans je legt met deze ultiem verzuurde reactie kenmerkend voor de zeker wat oudere boerenstand in een keer uit waarvoor die prijzen juist zijn bedoeld.
hans 15 Juli 2019
Kenmerkend voor de vertegenwoordigers van de boeren-periferie daarintegen is jou reactie Trevor:

Een realistische reactie tot een verzurende verklaren.

Daarnaast de oudere boeren-generatie tot verzuurd verklaren laat ik graag voor jou verantwoording.

De mensen die heel Nederland naar een hoger welzijn hebben geholpen, die daarna vaak wel de vruchten van hun arbeid en kapitaalsinjekties hebben geplukt, en nu zien dat de tegenwoordige generatie dat niet lukt, niet mee kunnen met de doorsnee Nederlander, realiteit toch?

Kjol 15 Juli 2019
Helemaal met hans eens, voormalig ECB topman Draghi is ook kanshebber. De lage rente is op korte termijn de enige kans op overleving voor de agrarische sector.
Abonnee
Vrij grof 21 Juli 2019
Stichting agri- fact mag van mij ook wel in het zonnetje gezet worden!!
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Interview Cynthia Zhu

'Adoptie AI belangrijk om koppositie te behouden'

Achtergrond Agribusiness Award

Hoe de melkboer van vroeger Picnic inspireerde

Nieuws Agribusiness Award

BBLeap wint Agribusiness Award 2023

BB TV Harm Ypma

Mestverrijker helpt veehouder vergroenen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden