Principe-akkoord over CAO

Loonsverhoging voor personeel in de akkerbouw

8 Januari 2013 - Redactie Boerenbusiness

Akkerbouwers krijgen te maken met een stijging van de loonskosten nadat de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en LTO Nederland een akkoord hebben bereikt over de nieuwe CAO Open Teelten die voorziet in een loonsverhoging van 2,75 procent en een eenmalige uitkering van 200 euro.

Helemaal definitief is het akkoord tussen de bonden nog niet omdat het nog moet worden voorgelegd aan de achterban van de LTO. Dit gebeurt maandag 14 januari. Mans Vulto, LTO-bestuurder, toont zich echter tevreden met het akkoord.

De nieuwe CAO bestaat uit een loonsverhoging van in totaal 2,75 procent. Deze wordt in drie stappen doorgevoerd. 1 maart en 1 juli 2013 gaat het salaris per keer 1 procent omhoog. 1 januari 2014 wordt het loon nogmaals met 1 procent verhoogd.

De vorige CAO Open Teelt eindigde op 30 juli 2012. De nieuwe arbeidsovereenkomst gaat in per 1 juli 2012. Omdat werknemers het ruim een half jaar zonder collectieve arbeidsovereenkomst hebben moeten doen wordt in maart een eenmalige uitkering van 200 euro uitbetaald. De CAO geldt voor ruim 30.000 werknemers in de akkerbouw, vollegrondstuinbouw, boomteelt, bollenteelt, zomerbloementeelt en fruitteelt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

CAODTO
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden