Aantal voorstanders geslonken

Overgrote meerderheid kiest voor Agriprins

15 Februari 2013 - Redactie Boerenbusiness - 4 reacties

Nog voordat de officiële resultaten bekend zijn gemaakt, blijkt uit een tweet dat het overgrote deel van de testgroep voor voortzetting van Agriprins is. Toch is het aantal voorstanders van het online prijssysteem voor aardappelen geslonken.
 
Medio februari zouden de uitkomsten van de draagvlakmeting naar het prijsinformatiesysteem bekend worden gemaakt, maar een twitterbericht van Adrie Bossers, voorzitter vakgroep Akkerbouw van ZLTO en woordvoerder van de beurs Goes, vrijdagochtend maakt duidelijk hoe de 250 telers en vier grote frietfabrieken erover denken. 

Naar nu blijkt is 68 procent voorstander van voortzetting, 13 procent is er tegen en 20 procent weet het niet. Hoewel de voorstanders in de meerderheid zijn, is de groep toch geslonken ten opzichte van de eerste meting in maart 2012. Toen gaf 79 procent van de testgroep aan het prijsinformatiesysteem in de toekomst te willen blijven gebruiken. 

Meer nieuws volgt. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
Handelaar 15 Februari 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/aardappelmarkt/artikel/item/10820583/Overgrote-meerderheid-kiest-voor-Agriprins]Overgrote meerderheid kiest voor Agriprins[/url]
Zolang wij niet meedoen is het syteem een danseres met 1 been!!!
Agria 15 Februari 2013
Las trouwens een artikeltje in Aardappelwereld over Farm Frites in Egypte. Een reisje met telers die met elkaar 10% van de aanvoer verzorgen van FF. En rara wie staat daarbij op de foto: onze grote (Z)LTO pleitbezorger van Agriprins. Zeker nog nooit van belangenverstrengeling gehoord.
Zeeuwke 15 Februari 2013
dat gezever over die vogel, dat we hier voor kiezen gaat ons veel meer geld kosten ben ik bang. Als je niet oppast straks een notering op basis van agriprins, geregisseerd door de afnemers zelf en wordt het de nederlandse parameter in de Eurex index voor bepaling cash settlement. Dus de nederlandse belgapom is geboren en de daghandel ernaast staat volledig los van het noteringenbordje op agriprins. Dus heb ik straks nog meer die pisa-lijst nodig om te weten te komen wat de echte markt is. Dus wat mij betreft zij die dit willen, betaal er dan maar zelf voor. Hoe blits en interactief het computersysteem ook mag zijn, de basis deugt in mijn ogen niet.
henk 15 Februari 2013
Zeewke , juist verwoord
Trots VTA-lid 15 Februari 2013
Ik ben ook gevraagd voor de testgroep, en daar heb ik al niet aan meegedaan, ik ben en blijf tegen. Ik betaal gewoon zelf voor mijn onafhankelijke prijsinformatie en betaal via de heffingen helaas ook mee aan Adrie Bossers zijn clubje.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
aardappel noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden