Concurrentiekracht groeit

Dijsselbloem helpt agri-markt weer op gang

28 Maart 2013 - Redactie Boerenbusiness

Hoewel Eurogroepvoorzitter en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem van de week onder vuur lag vanwege zijn uitlatingen over het reddingsplan voor Cyprus, kan hem over de landbouw niets worden verweten. De lage koers van de euro die door Dijsselbloems uitspraken werd aangewakkerd, pakt goed uit voor de Nederlandse concurrentiekracht op de wereldmarkt. 

Door de uitspraken van Dijsselbloem zakte de Euro woensdag voor het eerst sinds november vorig jaar onder de 1,28 dollar. Hij zaaide twijfel op de financiële markten met de suggestie dat bij toekomstige problemen met banken de spaarders harder worden aangepakt en eventueel mee moeten betalen.

De nervositeit en angst over de kracht van de euro wordt steeds groter. Echter voor landbouwend Nederland doet hij goede zaken. Onze concurrentiekracht op de wereldmarkt neemt door de lage euro prijs toe. Zo was de fritesafzet overzee richting Zuid-Amerika, Brazilië en Azië voor een deel overgenomen door de Amerikanen die dit goedkoper konden. Dit was deels het gevolg van de goedkope dollar. Met de opmerkingen van Dijsselbloem lijkt dit nu weer opgelost.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden