Internationale belangstelling

Chipsproducent Tyrells staat in de etalage

22 Mei 2013 - Redactie Boerenbusiness

Tyrells, een Britse chipsproducent, wordt te koop aangeboden tegen een bedrag van 100 miljoen pond, 150 miljoen Amerikaanse dollars.

Langholm Capital, een private investeringsbedrijf die rugdekking krijgt van Unilever, heeft het in Hereford gevestigde bedrijf de laatste vijf jaar in handen gehad nadat ze het kochten van aardappelteler William Chase tegen een waarde van 40 miljoen pond. Chase richtte het bedrijf ruim een decennium geleden op.

De chipsproducent mikt op het hoge segment van de markt met "zelfgemaakte" chips en smaken voor fijnproevers. Hieronder bevinden zich de smaken zeezout en cider azijn, ham met honing en cranberry en zure room met geroosterde knoflook. Sinds de overname door Langholm heeft het bedrijf stappen gezet in opkomende markten zoals India en China. Het bedrijf is nu actief in 30 landen.

Het bedrijf heeft de afgelopen jaren zijn naam onder meer weten te vestigen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zwitserland en Noord-Amerika. De verkopen in Frankrijk gaan naar verwachting komend jaar de grens van 10 miljoen euro bereiken. Het bedrijf profiteert vooral van de "Made in Britain" stempel die in overzeese markten steeds populairder wordt.

Volgens analisten, ziet het er naar uit dat het bedrijf de aandacht van de Amerikaanse voedselreus Kellogg"s, het Japanse Calbee enTangerine heeft weten te trekken. De laatste bevindt zich in Blackpool en is een zoetwaren bedrijf dat onder meer Butterkist popcorn in zijn bezit heeft.

Een andere mogelijke bieder kan weleens gevonden worden in het Duitse Intersnack, welke afgelopen jaar KP snacks opkocht.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

chipsTyrells
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Nieuws Aardappelen

Chipsfabriek PepsiCo start in moeilijke tijden in Polen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden