Instellen Raad van Advies

Veldleeuwerik krijgt subsidie voor projecten

26 September 2013 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

Stichting Veldleeuwerik krijgt vanuit Praktijknetwerken een subsidie van Dienst Regelingen. Hierdoor kunnen een vijftal projecten in de akkerbouw van start gaan. De stichting vertienvoudigde de laatste twee jaar in het aantal deelnemers en partners en wil daarom een professionaliseringsslag maken. 

Telers die deelnemen aan Veldleeuwerik gaan zich verder verdiepen in reststromen, onkruidbestrijding, de bodem, Engerlingen en rooiproblemen. Bij de eerste gaat het om gebruik van reststromen en kalibemesting in de akkerbouw. 
Een groep Flevolandse telers wil, net als hun biologische collega’s, meer gevoel krijgen bij de mogelijkheden die mechanische onkruidbestrijding biedt in peen en ui. Ze willen we een praktijkvergelijking maken van verschillende machines en afstelmogelijkheden. Niet alleen vanwege het tegengaan van onkruid, maar bijvoorbeeld ook van muizenvraat, groen en/of wortelvlieg. 

Twee Drentse regiogroepen gaan zich verder verdiepen in duurzaam bodembeheer. Het project moet elke teler handvatten meegeven om zijn bodem te beoordelen, die beoordelingen in groepsverband te bespreken en de slag te maken welke maatregelen per bedrijf de situatie kunnen verbeteren. De overige twee projecten gaan in op een duurzame aanpak van Engerlingen die op zandgronden schade toebrengen aan aardappelen en op het voorkomen van rooiproblemen bij aardappelen en uien in kleigebieden. 

Onderdeel van de professionaliseringsslag zijn informatiebijeenkomsten en het instellen van een Raad van Advies, zo meldt de website. De Raad van Advies is samengesteld uit een brede maatschappelijke vertegenwoordiging, onderverdeeld in NGO’s, onderwijs en wetenschap, financieel economische organisaties en belangenbehartiging.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Kobus 26 September 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/aardappelmarkt/artikel/item/10835212/Veldleeuwerik-krijgt-subsidie-voor-vijf-projecten]Veldleeuwerik krijgt subsidie voor vijf projecten[/url]
Waarom nu weer subsidie? Kunnen die boeren ook makkelijk zelf betalen? Krijgen tenslotte ook meer bietengeld.
Meidert 26 September 2013
En weer een vergader-subsidie... Is toch logisch dat de landbouwsubsidies vanuit de EU of losse schroeven staan als we dit soort projectjes blijven doen. Onbegrijpelijk.
kritische boer 26 September 2013
ongelofelijk dat dit gebeurt.
Aan de andere kant vindt ik het prachtig want ze gaan zeker op hun bek en dan vallen ze hard. Wacht maar tot dat ze het logo van hun vogeltje commercieel gaan gebruiken. Dan staan de messen op scherp en 1 rapportage op TV (netwerk, reporter,enz) en het is game over met de vogelclub.

Ze mogen dan afgelopen jaar sterk gegroeid zijn, komende jaren zal dit stabiel blijven en dan hebben ze nog geen 15% landelijke dekking.

Zeg niet dat het voorlopers zijn want ik ken de voorlopers en die willen niks met dit clubje te maken hebben.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
aardappel noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden