Kwaliteit beïnvloed

Aardappeloogst Beieren laagste sinds WO2

1 Oktober 2013 - Redactie Boerenbusiness

De aardappeloogst in Beieren koerst af op waarschijnlijk de laagste opbrengst sinds de Tweede Wereldoorlog. Door de ongunstige weersomstandigheden is de oogst niet groter dan 1,35 miljoen ton. Dat berekende het Beierse Bureau voor Statistiek en Data

De opbrengst in het tweede grootste aardappelproducerende gebied in Duitsland ligt bijna 30 procent onder het gemiddelde van de afgelopen zes jaar. Per hectare gaan de Duitsers uit van gemiddeld 31 ton. Vergeleken met vorig jaar (44,9 ton) is dit een daling van ongeveer 31 procent, vergeleken met het gemiddelde op de lange termijn (43,1 ton), betekent dat een daling van 28 procent. 

Het knolaantal is laag en de knollen fijn. Hoewel het areaal groeide, komt het te oogsten volume door de hoge opbrengstverliezen niet boven de 1,35 miljoen ton uit. Het bureau spreekt van de slechtste opbrengst in Beieren sinds de Tweedewereldoorlog. 

Ten opzichte van de 1,87 miljoen ton grootte oogst van vorig jaar betekent dit een daling van 27,4 procent oftewel ongeveer 512.000 ton. Over zes jaar bekeken gaat het om een vermindering van zo’n 572.000 ton. Ook hebben de weersomstandigheden de kwaliteit van de oogst dit jaar aanzienlijk beïnvloed.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

Beieren
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden