Een onderzoeker van de Purdue University in Indiana (VS) heeft een nieuwe toepassing gevonden voor aardappelzetmeel. Door moleculen in de natuurlijke structuur van aardappelzetmeel toe te voegen kan diabetes type 2 worden voorkomen. Dat meldt United Press International.
De methode is eenvoudig en niet duur. Door de toegevoegde moleculen wordt glucose soms tot 22 procent langzamer vrijgegeven tijdens de vertering. Een langzame, aanhoudende glucoseafgifte kan helpen om diabetes type 2 en andere gezondheidsproblemen in relatie met een verhoogde bloedsuikerspiegel af te wenden.
Door de ontdekking kunnen er zetmeelproducten worden ontwikkeld met een aangepaste glucoseafgifte. Ook denkt de onderzoeker aan het toevoegen van ‘gast’-moleculen zoals vitamines, geneesmiddelen, voedingssupplementen en smaakcomponenten aan zetmeel om de gezondheid te bevorderen, ziekte te voorkomen en de smaak te verbeteren.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.