Polen hofleverancier

Oekraïne importeert record chips en snacks

13 Januari 2014 - Redactie Boerenbusiness

De invoer van chips en snacks in Oekraïne is in 2013 naar recordhoogte gestegen. Volgens het statistisch bureau bedroeg de import van januari tot november in totaal 7.800 ton. Dat is een stijging van 42 procent ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor. Vergeleken met het gehele jaar 2012 is de groei 30 procent.

Volgens experts van Fruit-Inform hangt de toenemende consumptie van snacks in Oekraïne samen met een relatief lage concurrentie tussen binnenlandse fabrikanten. Kraft Foods Oekraïne blijft vrijwel de enige grote fabrikant van chips in het land. De verwerker heeft plannen voor de productie van ongeveer 13.500 ton snacks in 2013. Mede door de uitbreiding van de capaciteit van de locatie in Vyshgorod.

Gelijktijdig met een stijging van de invoer, blijft Oekraïne de export van chips en snacks verhogen. Fruit-Inform analisten verwachten dat de handelsbalans van deze producten in 2013 positief blijven.
Opvallend is de groeiende invoer uit Rusland. De Russische export naar Oekraïne was 12 keer het exportvolume van het vorige seizoen. De import van Poolse chips en snacks bleef relatief stabiel en kwam hoger uit dan de Russische importvolumes.

De verwerking van aardappelen is nog steeds een van de belangrijkste problemen van de Oekraïense aardappeltelers. Vooralsnog is het percentage industrieaardappelen zeer klein in Oekraïne en leidt het tot aanzienlijke schommelingen op de aardappelmarkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Analyse Grond

Grondmarkt redding voor Oekraïense financiën?

Achtergrond Politiek

Green Deal pijnpunt in gesprekken EU en Oekraïne

Nieuws Aardappelen

Chipsfabriek PepsiCo start in moeilijke tijden in Polen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden