Grootste aandeel mais

Groeikansen voor markt gemodificeerd zetmeel

14 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness

De markt voor gemodificeerd zetmeel gaat naar verwachting tot 2018 nog een groeispurt laten zien. Dit komt met name ten goede aan tapioca die bezig is met een opmars. Nu nog wordt het grootste volume aan zetmeel gewonnen uit maïs, zo blijkt uit een rapport van Markets en Market Research.

De markt voor gemodificeerd zetmeel gaat naar verwachting van 2013 tot en met 2018 met 4,1 procent toenemen, wat neerkomt op een waarde van 10.377,8 miljoen dollar. De wereldwijde industrie voor zetmeel heeft zijn ogen gericht op gewassen zoals tapioca die in overvloed gevonden worden in Zuidoost Azië. Dit beïnvloedt de groei van de zetmeelmarkt in Azië.

De groeiende voedselindustrie is een belangrijke motor van de zetmeelmarkt. Zowel in de volwassen als in de opkomende economieën wordt steeds meer gebruik gemaakt van zetmeel. Maar naast de voedselindustrie gebruikt ook de medische en cosmetische sector steeds meer gemodificeerd zetmeel.

Op dit moment bezit maïs op de markt voor zetmeel nog een aandeel van 68 procent, maar de meeste groei wordt bij tapioca verwacht. Naast maïs en tapioca wordt zetmeel gewonnen uit aardappelen en tarwe.

gemodificeerd.JPG

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

zetmeel
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden