Minder frites gebakken

Chipsrecord Duitsland dankzij grondstof Benelux

17 April 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Duitse aardappelverwerkende industrie heeft in de eerste helft van het lopende boekjaar weer een behoorlijk volume aardappelen verwerkt, maar daarvoor moest wel extra grondstof uit de Benelux worden gehaald. Van juli 2013 tot en met december 2014 ging het om 1,724 miljoen ton, berekende het statistisch bureau

Het verwerkte volume ligt 12.000 ton lager dan vorig jaar. Daarmee is het op een na hoogste niveau ooit bereikt. De productie van diepvriesfrites liep terug. Met een verwerking van ongeveer 360.000 ton werden er rond de 40.000 ton minder aardappelen verwerkt als in dezelfde periode vorig jaar. Daarbij lag het gebruik van grondstoffen in het begin van 2013, net als in het verkoopseizoen 2012/13, op een recordniveau. 

De chipsproductie nam echter aanzienlijk toe. Een groei van 10.000 ton grondstof in het eerste helft van het boekjaar naar een totaal van 215.000 ton, resulteert in een record. Volgens het bureau dat de cijfers analyseerde is het hoge verwerkingsniveau alleen mogelijk doordat de Duitsers aardappelen inkochten uit de Benelux, omdat de eigen oogst niet al te groot was. Daarbij werden er in Duitsland meer industrieaardappelen geteeld ten koste van de zetmeelaardappelproductie dat met 5.000 hectare afnam.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Aardappelen

Barstjes ontstaan in de Europese fritesafzet

Nieuws aardappelen

Fritesmarkt VS tapt uit een heel ander vaatje

Analyse China

Wordt frites geraakt door haperende groei in China?

Nieuws Aardappelen

'De fritesbubbel gaat vroeg of laat barsten'

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden