Afzet versnelt

Concurrentie vroege aardappelimport in toom

28 April 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Europese aardappelmarkt ondervindt tot dusver nog niet veel concurrentie van importaardappelen uit de traditionele vroege gebieden. Product uit Egypte, Israël en Cyprus vindt vooral afzet in Rusland waardoor de druk aan aanbodzijde op de Europese markt meevalt. Toch wil het daar ook niet echt van de grond komen, blijkt uit berichtgeving op TopAgrar Oostenrijk

Hoewel de afzet van aardappelen uit Oostenrijk de afgelopen dagen versnelde, zouden er nog redelijk wat aardappelen in de bewaring zitten. Voor exportmogelijkheden moeten er echter flink wat concessies worden gedaan aan de prijs. De Oostenrijkse tafelaardappelmarkt heeft hinder van goedkoper aanbod uit Frankrijk. 

Voor goede kwaliteit wordt op de binnenlandse markt tot 27 euro per 100 kg betaald, maar voor de bestemming export liggen de prijzen flink wat lager. Daarmee verbetert de Oostenrijke markt maar langzaam. Op de Duitse markt is de situatie echter nog verder verslechterd. 

Handelaren willen zo snel mogelijk van overtollig product af vanwege de snelle gewasontwikkeling. Dat leidt ertoe dat vooral de prijs van producten met kwaliteitsgebreken onder druk komen te staan. De verkoop richting Oost-Europa verloopt uiterst traag. Voor goed bewaarde aardappelen kan echter nog rond de 25 euro per 100 kg worden gevangen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden