Aardappelonderzoek gespekt

Canadese aardappelsector investeert in leerstoel

14 Juli 2014 - Redactie Boerenbusiness

Canadese aardappeltelers, McCain Foods, Lamb Weston en Cavendish Farms hebben 1 miljoen dollar bijeengebracht voor het installeren van een leerstoel aardappelonderzoek aan de Universiteit van Lethbridge in Alberta (Canada). 

Tot nu toe is er in heel West-Canada slechts een handvol onderzoekers dat zich bezig houdt met aardappelen, terwijl zowel telers als verwerkers behoefte hebben aan onderzoek op dit gebied. De telersorganisatie verwacht dat de nieuwe leerstoel de bestaande capaciteit sterk zal verbeteren. 

De universiteit begint onmiddellijk met de zoektocht naar een wetenschapper met bewezen ervaring in de aardappelindustrie. De onderzoeker moet in staat zijn om samen te werken met zowel producenten als industriële partners. Naast het opzetten van onderzoekscapaciteit, hoopt de telersorganisatie dat academici en studenten profiteren van de leerstoel. Op de langere termijn moet het er ook toe leiden dat meer studenten kiezen voor een carrière in de aardappelindustrie. 

De investering is een aanvulling op de recente donatie van 5 miljoen dollar van een van de grootste veehouders in de Canadese provincie, Cor Van Raay, voor het agribusinessprogramma van de universiteit. Alberta’s aardappelindustrie vertegenwoordigt een waarde van meer dan 1 miljard dollar per jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden