Formeel opgericht

Akkerbouwer krijgt eigen brancheorganisatie

5 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness

De formele oprichting van de Brancheorganisatie Akkerbouw heeft plaatsgevonden en een bestuur is aangesteld. Tijdelijk voorzitter is A.W (Bram) Bierens. Bierens is nu voorzitter van het Hoofdproductschap Akkerbouw. Andere bestuursleden zijn afkomstig uit Nederlandse belangenbehartigingsorganisaties. LTO draagt vier leden aan.

Bram Bierens was voorheen algemeen directeur van CZAV, Nedato en Agrimarkt.  Ook was hij eerder plaatsvervangend voorzitter van de Nederlandse Aardappel Organisatie NAO en Productschap Akkerbouw. De organisaties die deelnemen aan BO Akkerbouw zijn actief binnen de sectoren teelt, handel, verwerking en uitgangsmateriaal. Deze bedrijven zien de komst van een brancheorganisatie als noodzaak om te kunnen voldoen aan de hoge eisen die worden gesteld op het gebied van kwaliteit, gezondheid en duurzaamheid.

BO Akkerbouw gaat nu bij de Nederlandse overheid erkenning aanvragen als officiële brancheorganisatie, waarmee het voldoet aan het Europees recht. De organisatie is een initiatief van de bedrijven: Vakgroep Akkerbouw LTO, NAV, NAJK, Cosun, NAO, Avebe, CZAV, VlasenHennep, Koninklijke Vereniging het Comité van Graanhandelaren, Agrifirm Plant, Plantum, Vavi en de Nederlandse Vereniging van Kwekers van Graszoden.

LTO vakgroep Akkerbouw draagt de meeste bestuursleden aan. Vier in totaal. De bekendste hiervan is Jaap Haanstra. De Nederlandse Akkerbouw Vakbond draagt twee bestuursleden aan en alle ander bedrijven één lid.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden