5,4 miljoen ton verwacht

Frans aardappelareaal naar boven bijgesteld

12 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Het Franse ministerie van landbouw, Agreste, laat in een publicatie weten dat het de cijfers voor wat betreft de aardappelproductie naar boven bijstelt. Halverwege het seizoen rekent Agreste op een totale opbrengst van 5,4 miljoen ton. Een areaaluitbreiding en verwachtte meeropbrengst zorgen hiervoor.

Frankrijk heeft dit jaar te maken met een piek in de aardappelproductie. Het verwachtte areaal voor dit jaar werd door Agreste in juni nog op 120.000 vastgesteld, zo valt te lezen op website Aardappelinfo. Dat betekent een groei van 4 procent. Volgens de meest recente cijfers is die groei in areaal echter 6,5 procent. Dit zou betekenen dat het totale areaal uitkomt op 123.000 hectare.

De totale opbrengst legt Agreste nu op 5,4 miljoen ton vast. Naast de areaaluitbreiding is ook het Franse groeiseizoen voor de aardappelen prima verlopen tot nu toe. Terwijl regen roet in het eten gooit voor de tarweproductie profiteren aardappeltelers hiervan. Uit actuele proefrooiingen blijkt dat de opbrengsten in de meeste gevallen bovengemiddeld is.

Dat Frankrijk afstevent op een record in consumptieaardappelen was al eerder bekend. De laatste piek stamt uit 2009, toen in het land 116.000 hectare aardappelen werden verbouwd. Dit jaar wordt dat record met nog eens 7.000 hectare overtroffen. Het totale volume in 2012 bedroeg 4,69 miljoen ton consumptieaardappelen. Over het jaar 2013 zijn nog geen uiteindelijke cijfers bekend. De opbrengst in 2012 was historisch laag, dankzij een zeer slecht groeiseizoen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Arjan 12 Augustus 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/aardappelmarkt/artikel/item/10856139/Frans-aardappelareaal-naar-boven-bijgesteld]Frans aardappelareaal naar boven bijgesteld[/url]
Deze cijfers waren al eerder bekend.

Met het areaal van 123.000ha en een gemiddelde opbrengst (44,4 ton/ha - het vijfjarig gemiddelde) kom je op 5.46 miljoen ton uit.
erik 13 Augustus 2014
Het is me opgevallen dat de reactie van arjan op de cijfers herschreven is?? Heel vreemde actie!!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
aardappel noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden