Goes gaat wel door

Emmeloord blaast eerste af land notering af

4 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

Landbouwbeurs Emmeloord schort de af land notering aardappelen die 11 september voor de eerste keer van start zou gaan op. Er is te weinig handel om tot een notering te komen. De eerste af land notering van beurs Goes op 9 september gaat wel gewoon door.

Gespreksleider Maas van den Heuvel geeft als reden op dat er geen inbreng is: ‘Er zijn geen transacties te melden, zodat de notering tot nader order is uitgesteld.’ In Goes kan de notering voor af land wel doorgaan. ‘Beneden de grote rivieren, in Brabant en Limburg, is altijd wat meer af land handel. Dat zie je ook terug op Agriprins; de af land transacties die zijn gedaan, waren in regio zuid.’

Wanneer de eerste notering dan wel plaats vindt, is nog niet te zeggen. ‘Het kan best even duren’, meent Van den Heuvel. ‘Door de goede opbrengsten van de vroege rassen koopt de fritesindustrie momenteel haast niet bij.’ Jammer is dat de bekendmaking van de eerste notering af land aardappelen die vanwege het Pieperfestival door de burgemeester van Emmeloord verricht zou worden, hiermee ook vervalt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden