Open grenzen versterken markt

Agrana investeert in aardappelzetmeel

8 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

Het Oostenrijkse aardappelzetmeelconcern Agrana heeft dit jaar 7 miljoen euro geïnvesteerd in de fabriek in Gmünd. Aanleiding van de geldinjectie is de 2 procent marktgroei van de Europese zetmeelmarkt die een waarde heeft van 10 miljoen ton. Daarover schrijft Boerse-Express.

Momenteel worden er 250.000 ton aardappelen in de fabriek verwerkt. De afgelopen acht jaar is de capaciteit verdubbeld. Zo’n 50 tot 60 procent van de productie gaat naar nabije EU-landen. ‘Onze sterke groei is vooral te danken aan de open grenzen in de Europese Unie’, aldus CEO Josef Granner. 

Het bedrijf is gespecialiseerd in geraffineerde producten waaronder ook babymelkpoeder en verfijnd maïszetmeel. Tot het concern behoort ook Oostenrijks grootste aardappelpureefabriek. Overigens verwacht de Hongaarse suikerfabriek die ook tot de Agrana-groep behoort, dit jaar meer dan 100.000 ton suiker. Hoewel het areaal slonk naar 10.830 hectare, is de verwachte opbrengst erg goed; gemiddeld 65 ton per hectare. Het suikergehalte komt op 15.5 procent en de campagne duurt ongeveer 100 dagen. Het is de enige operationele suikerfabriek in Hongarije.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden