Strategische positie

Farm Frites voor kwart in Chinese fritesfabriek

18 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

Farm Frites gaat voor een kwart deelnemen in een fritesfabriek in China. Het gaat om een joint venture met Inner Mongolia Linkage Potato Co., Ltd. Donderdag tekenden de twee partijen hiervoor een samenwerkingsovereenkomst.

De joint venture, die ‘Inner Mongolia Linkage Farm Frites Co., Ltd.’ zal worden genoemd, zal een nieuwe fritesfabriek bouwen en zal zich voornamelijk richten op het topsegment van de markt in China. Linkage zal voor 75 procent deelnemen en Farm Frites voor 25 procent in het kapitaal. De nieuwe fritesfabriek, met een capaciteit van 70.000 ton eindproduct, zal in Wudan komen te staan naast de huidige vestiging van Linkage.

De aardappelen zullen in een straal van 200 km rondom de fabriek geteeld worden op een grootschalig modern ingericht landbouwbedrijf. De teelt, oogst en bewaring zal met de meest moderne techniek worden uitgevoerd die zowel op de Amerikaanse als de Europese kennis is gestoeld. Zowel aardappelbewaring als een vrieshuis voor finished product komt op dezelfde locatie, zodat een volledig geïntegreerde operatie ontstaat.

Volgens Yan Hongzhi, directeur van Linkage is de samenwerking met Farm Frites van groot belang om toegang te krijgen tot de topkwaliteit agriculture know how voor de productie en verwerking van aardappelen en tot het top segment van de frites markt. Piet de Bruijne, directeur Farm Frites, vindt dit een uitstekende mogelijkheid om in China, de grootste food-market ter wereld, een strategische positie te verkrijgen.

Linkage is een bedrijf dat al een aantal jaren actief is in de aardappelsector. Naast de productie van miniknollen en pootgoedteelt zijn zij actief in het telen en bewaren van aardappelen. Zij zijn leverancier aan een aantal grote afnemers en produceren zelf aardappelvlokken in hun fabriek in Wudan Town.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden