Opvolger Hilhorst

Eric Pelleboer nieuwe voorzitter NAJK

24 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) heeft tijdens de Algemene Ledenvergadering Eric Pelleboer (1984) gekozen als nieuwe voorzitter. Pelleboer neemt het stokje over van John Hilhorst, die na twee jaar afzwaait.

Pelleboer is sinds 2012 lid van het dagelijks bestuur van het NAJK. Naast vicevoorzitter was hij verantwoordelijk voor de portefeuille akkerbouw. Samen met zijn ouders runt hij een akkerbouwbedrijf in de Noordoostpolder.

Naast de verantwoordelijkheid voor de algemene zaken van het NAJK, wordt Pelleboer als voorzitter ook het boegbeeld van de vereniging voor agrarische jongeren. ‘Jonge boeren en tuinders zijn de voedselproducenten van morgen, wij zijn de agrarische ondernemers van de toekomst. In discussies die van invloed zijn op onze perspectieven, moeten wij daarom onze stem laten horen’.

In een aantal van deze discussies heeft het NAJK de afgelopen jaren verschillend successen geboekt. ‘Afgelopen periode zijn er belangrijke successen voor jonge agrarische ondernemers behaald, zowel in het GLB als daarbuiten. Denk aan de structurele hectaresteun voor jonge boeren en behoud van de Jonge Landbouwers investeringsregeling. In het nieuwe GLB lukte het NAJK bovendien om sloten en slootranden onderdeel te maken van de vergroening en om de meerjarige vergroeningsverplichting te voorkomen. In het mestbeleid heeft NAJK ervoor gepleit om de één-op-één relatie te behouden. Ook dit is gelukt. John Hilhorst heeft in deze lobby een belangrijke bijdrage geleverd’, zegt Pelleboer.

De nieuwe voorzitter bedankte Hilhorst, die sinds 2012 voorzitter van het NAJK was, daarom nadrukkelijk voor zijn inzet van de afgelopen jaren. Hilhorst gaat zich richten op de ontwikkeling van zijn melkveebedrijf in Gelderland.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden