Tegenvallende verkopen

Meer steun voor Franse teler in problemen

25 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Franse regering liet woensdag weten de fruit- en groentetelers die door dalende verkoopcijfers danig in de problemen zijn gekomen te ondersteunen. Het besluit komt enkele dagen na de gewelddadige protesten waarbij telers twee openbare gebouwen in brand staken en tonnen artisjokken en aardappelen op straat dumpten, zo melden Pleinschamp en The Wall Street Journal

Minister van Landbouw, Stephane Le Foll, zei na een ontmoeting met vertegenwoordigers van de boeren in Parijs, de boeren in de meest moeilijke omstandigheden volgende week al te willen helpen. Bovenop de teruggevallen prijzen door de grote oogst, klagen de boeren over de gevolgen van de Russische ban op landbouwproducten uit de EU. Het heeft hen beroofd van een belangrijke exportmarkt en geleid tot een overaanbod van een aantal van hun producten in Europa.

Franse boeren vinden de steun van de EU om getroffen boeren te helpen niet genoeg. Le Foll heeft de Europese Commissie gevraagd om de lijst van producten die buitengewone steun ontvangen te verlengen. Dit zou gaan om artisjokken, broccoli en bloemkool - gewassen die voornamelijk in Bretagne worden geteeld. En Frankrijk pleit voor meer maatregelen. Boeren in bijzonder moeilijke omstandigheden kunnen in aanmerking komen voor korte termijn hulp zoals uitstel van betaling van bepaalde sociale lasten of hulp bij het beheren van hun cash flow, zo zei het ministerie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden