Veel op spel voor Simplot

McDonald's wil nieuwe GMO-aardappel niet

18 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

McDonald’s is niet van plan een genetisch gemodificeerde aardappel voor haar frites te gebruiken. ‘We zijn niet naar GMO aardappelen op zoek en we hebben momenteel geen plannen om ons inkoopbeleid te veranderingen’, zo zei het fastfoodbedrijf in een verklaring. De uitspraak volgt op de toestemming dat het Amerikaanse ministerie van landbouw onlangs gaf voor de commerciële verkoop van de nieuwe GMO-knol Innate door Simplot.

Nu fastfoodreus McDonald’s nee zegt is het de vraag of de GMO-aardappel toekomst heeft. De fastfoodketen zal in ieder geval niet de drijvende kracht zijn achter de acceptatie ervan door consumenten. De voorzichtige houding past overigens goed bij de vallende verkopen en vragen over de kwaliteit van het voedsel. Bovendien zullen fastfoodrestaurants, waarvoor merkwaarde uiterst belangrijk is, alles in het werk stellen om hun merknaam te beschermen.

Voor Simplot staat er veel op het spel. Het bedirjf zou 14 jaar aan de ontwikkeling van Innate hebben gewerkt. Volgens de lobbygroep voor de GMO industrie, Croplife International, kost het gemiddeld 136 miljoen dollar om een gewas middels biotechnologie te ontwikkelen en de Innate bevat er twee.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Aardappelen

Barstjes ontstaan in de Europese fritesafzet

Nieuws aardappelen

Fritesmarkt VS tapt uit een heel ander vaatje

Analyse China

Wordt frites geraakt door haperende groei in China?

Nieuws Aardappelen

'De fritesbubbel gaat vroeg of laat barsten'

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden