Overdracht open posities

Agrarische termijnhandel Eurex in mei naar EEX

2 December 2014 - Redactie Boerenbusiness

De agrarische termijnmarkt van de Eurex in Frankfurt verhuist begin mei 2015 naar de European Energy Exchange (EEX) in Leipzig. Na het sluiten van de markt op 8 mei 2015 worden alle openstaande posities van de agrarische derivaten overgedragen naar de European Commodity Clearing (ECC), die de toekomstige clearing en afwikkeling van deze producten overneemt. De agrarische termijnhandel op de EEX begint dan op 11 mei 2015.

8

mei

2015 is datum waarop alle openstaande posities worden overgedragem

Dit heeft de EEX maandag na het sluiten van de markt bekendgemaakt. De EEX en de Eurex hebben de verhuizing van de termijnmarkt afgelopen zomer aangekondigd. Dit betekent dat de termijncontracten van aardappelen, magere melkpoeder, weipoeder, boter, varkens en biggen volgend jaar via de EEX worden verhandeld. Eurex heeft een meerderheidsbelang in deze beurs. Op de EEX worden nu derivaten in grondstoffen als elektriciteit, aardgas en meststoffen verhandeld.

Bij de overgang blijven de productspecificaties, de transactiekosten en het handelssysteem allemaal hetzelfde, meldt de EEX. De beurs benadrukt dat de overgang voor de klanten geen extra kosten met zich meebrengt. 'De integratie van de agrarische producten in de EEX biedt de deelnemers de mogelijkheid op een gezamelijk platform in een groot aanbod aan commodities te handelen', zegt Peter Reitz, de CEO van de EEX in een verklaring. 'We willen hier structureel in actief zijn en willen het aantal producten in nauwe afstemming met de agri- en foodbusiness uitbreiden.'

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

EurexEEX
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden