Lijn voor premium producten

LWM steekt 120 miljoen in fabriek Bergen op Zoom

4 December 2014 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

Lamb Weston/ Meijer investeert  120 miljoen euro in haar fabriek in Bergen op Zoom. De huidige fabriek wordt uitgebreid om de nieuwe, state-of-the-art productielijn voor premium bevroren aardappelproducten te installeren. Naar verwachting is de nieuwe productielijn medio 2016 volledig in bedrijf. Met deze investering en uitbreiding worden  50 nieuwe banen gecreëerd.

De nieuwe productielijn en de reconstructie van de fabriek ondersteunen de ambitie van de producent van diepgevroren aardappelproducten en gedroogde aardappelvlokken om een hoge standaard in de markt te zetten, zowel voor de producten als voor de productiefaciliteiten. Daarbij stelt de nieuwe productielijn het bedrijf in staat om tegemoet te komen aan de groeiende internationale vraag naar kwalitatief hoogwaardige aardappelproducten.

Deze nieuwe productielijn voor premium producten past in de strategie van Lamb Weston/ Meijer om te blijven investeren om aan de groeiende vraag van klanten te voldoen en tevens haar productieprocessen verder te optimaliseren. Door deze investering versterkt Lamb Weston / Meijer haar positie in de internationale markt van diepgevroren aardappelproducten, wordt de service aan klanten verder verbeterd en is er meer ruimte voor innovatie op productiegebied.

Lamb Weston/ Meijer is gestart in 1994 als joint venture tussen ConAgra Foods Lamb Weston (USA) en Meijer Frozen Foods (NL). Lamb Weston / Meijer maakt diepgevroren aardappelproducten en gedroogde aardappelvlokken in vijf fabrieken in Europa. In Nederland heeft Lamb Weston / Meijer vestigingen in Kruiningen, Bergen op Zoom en Oosterbierum. De andere fabrieken staan in het Verenigd Koninkrijk en in Oostenrijk. Met een huidige productiecapaciteit van 650.000 ton, biedt Lamb Weston / Meijer werk aan ruim 1.300 medewerkers. Samen met ConAgra Foods Lamb Weston, worden deze producten verkocht onder het merk Lamb Weston in meer dan 100 landen over de hele wereld.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
piet van der zande 5 December 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/aardappelmarkt/artikel/10860986/LWM-steekt-120-miljoen-in-fabriek-Bergen-op-Zoom]LWM steekt 120 miljoen in fabriek Bergen op Zoom[/url]
Meer productie ook meer geluidsoverlast en stank: Foute locatie voor een omvang als deze!!
Edwin 5 December 2014
Wees blij dat er geïnvesteerd wordt in deze fabriek in Bergen op zoom. En met de huidige technieken (lees state of the art), zal het met de stankoverlast en geluidsoverlast meevallen.
LEO 5 December 2014
piet van der zande schreef:
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/aardappelmarkt/artikel/10860986/LWM-steekt-120-miljoen-in-fabriek-Bergen-op-Zoom]LWM steekt 120 miljoen in fabriek Bergen op Zoom[/url]
Meer productie ook meer geluidsoverlast en stank: Foute locatie voor een omvang als deze!!


Geen argument: NIMBY is schreeuwen zonder geluid.

Piet Verdriet.
mafkees 5 December 2014
Laat ze blij zijn in Bergen op Zoom. Lijkt mij dat daar extra arbeidsplaatsen welkom zijn na het verlies van Philip Morris. Zit nu niet te zeuren over een beetje mogelijke overlast ( die volgens mij idd met nieuwe technieken et. best wel mee zal vallen)
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Aardappelen

Barstjes ontstaan in de Europese fritesafzet

Nieuws aardappelen

Fritesmarkt VS tapt uit een heel ander vaatje

Analyse China

Wordt frites geraakt door haperende groei in China?

Nieuws Aardappelen

'De fritesbubbel gaat vroeg of laat barsten'

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden