Import uit VS slinkt

Nu fritestekort McDonald's Venezuela

8 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Na Japan kampt nu Venezuela met een tekort aan frites. In meer dan 100 McDonald’s restaurants wordt tijdelijk geen frites meer geserveerd. De vestigingen hebben de Franse frites vervangen voor een alternatief product van brood of cassave.

Oorzaak zouden logistieke problemen zijn door een havengeschil in de Verenigde Staten. Verder wijzen analisten erop dat de import van diepvriesfrites door Venezuela al jaren verminderd. In de eerste tien maanden van 2014 bedroeg het volume 14 procent van wat het een jaar geleden was.

Er gaan ook stemmen op die zeggen dat de strenge valuta controle en de levendige zwarte markt aanleiding zijn voor het tekort. Anderen noemen het een gevolg van de moeilijke economische situatie waarin het land verkeert.

Ondertussen maakt concurrent Burger King handig gebruik van de situatie door klanten er via sociale media aan te herinneren dat hun restaurants nog steeds frites serveren. Het is niet de eerste keer dat een product schaars is in het Zuid-Amerikaanse land. Eerder al zouden handelaren toiletpapier en melk hebben gehamsterd om prijzen op te drijven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Achtergrond Aardappelen

Hoe Thuisbezorgd en de airfryer oogst 2023 redden

Nieuws Aardappelen

Niet eerder werd zoveel geld verdiend met frites

Nieuws Aardappelen

Barstjes ontstaan in de Europese fritesafzet

Nieuws aardappelen

Fritesmarkt VS tapt uit een heel ander vaatje

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden