Uitbreiding eigen productie

Zwitserse aardappelteler boos op invoer Nederland

15 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Zwitserse aardappeltelers zijn ziedend. De aardappelen die de grootste supermarktketen van Zwitserland, Migros, inkoopt voor de raclette komen niet uit Zwitserland, maar uit Nederland. Dat meldt de website 20min.

Raclette is naast kaasfondue een van de nationale gerechten van Zwitserland en wordt onder meer gegeten met aardappels (in de schil). Tot verontwaardiging van de Zwitserse aardappeltelers haalt Migros de aardappelen van het ras Gwenne uit Nederland. De bond van Zwitserse aardappeltelers spreekt van een ramp. ‘In Zwitserland zijn grote hoeveelheden aardappelen van goede kwaliteit beschikbaar. Een deel ervan gaat echter weg als veevoer of komt in de biogasinstallatie terecht. In een tijd van duurzaamheid is de import voor mij onbegrijpelijk’, aldus de voorzitter.

Migros heeft er wel een verklaring voor. Extra raclette aardappelen van het ras Gwenne afkomstig uit Zwitserland werden in het najaar van 2014 geïntroduceerd. Het nieuwe product bevindt zich nog in de introductiefase, maar de vraag is groot. Zo groot dat de aardappel in Zwitserland niet meer verkrijgbaar is. Daarom moeten wij ze nu wel uit andere Europese landen importeren’, laat een woordvoerder weten.
Het doel van Migros is om de aardappel jaarrond uit eigen land te bevestigen.  De productie van het ras wordt daarom geleidelijk uitgebreid en in het seizoen 2015/16 moet de productie op het benodigde peil kunnen zijn.
 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Jammer 15 Januari 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/aardappelmarkt/artikel/10861573/Zwitserse-aardappelteler-boos-om-import-Nederland]Zwitserse aardappelteler boos om import Nederland[/url]
Wij zijn ook ziedend dat onze aardappelen bijna gratis worden geladen. So what???
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
aardappel noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Marktupdate Aardappelen

De aardappelmarkt mist een echte aanjager

Nieuws Aardappelen

Europese landen trekken aan Nederlands pootgoed

Nieuws aardappelen

Aardappelexport blijft voorlopen op laatste jaren

Nieuws Aardappelen

Oorlogsimpact beroert ook Israëlische aardappelteelt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden