9 miljoen euro beschikbaar

Dijksma steunt boer bij weersverzekering

27 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken gaat akkerbouwers opnieuw een tegemoetkoming aanbieden voor zijn weersverzekeringspremie. Telers kunnen tot maximaal 65 procent van hun premie vergoed krijgen vanuit de subsidiepot. Die bedraagt voor 2015 9 miljoen euro. Is er geld te weinig, dan wordt het gesubsidieerde percentage omlaag gebracht.

9

miljoen

euro beschikbaar aan subisidiegeld

Dijksma constateert dat de akkerbouwsector steeds vaker wordt getroffen met economische gevolgen als gevolg van regenval, hagel, storm, sneeuw of vorst. ‘Klimaatverandering maakt het nog belangrijker dat de sector zich hiertegen moet kunnen verzekeren. Met deze regeling wil ik akkerbouwers over de drempel helpen om zich tegen schade te verzekeren.’


Het geld is afkomstig uit het plattelandsontwikkelingsprogramma van het Europees landbouwbeleid. De subsidie is, net als andere jaren, maximaal 65 procent van de premie voor een brede weersverzekering. Daarvoor is in totaal 9 miljoen euro beschikbaar. Wordt dat bedrag overschreden, dan daalt het subsidiepercentage.

Nieuw is dat de overheid het geld direct aan de verzekeraar uitbetaald. Als akkerbouwer hoef je dus niet langer voor geldschieter te spelen. Dijksma hoopt dat het deelnemerspercentage hoog zal zijn. Dit drukt de verzekeringspremie. Het doel is dat uiteindelijk geen subsidie meer vereist is.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Weerupdate met Robert de Vries

Stevige weersomslag op komst in West-Europa

Weerupdate met Robert de Vries

Winter ver weg met zeer hoge temperaturen

Weerupdate met Robert de Vries

Nat en zacht weer heerst, maar kou zit wel dichtbij

Weerupdate met Robert de Vries

Na regen steekt nu ook nachtvorst de kop op

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden