Focus op toekomst

Nieuwe topman bij zetmeelconcern Emsland

2 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Duitser Gerrit-Jan Wesselink is toegetreden tot de Raad van Bestuur van de Duitse zetmeelaardappelverwerker Emsland Group. Daarmee komt de voormalige manager grondstofinkoop aan de top van Duitsland’s grootste aardappelzetmeelconcern te staan. Dat meldt Emsland Group op haar website.

Ook Udo Hinkelmann nam onlangs zitting in het management. Hij wordt de nieuwe voorzitter van Emsland-Stärke AG en managing director van Emsland-Stärke GmbH en haar dochterondernemingen. Reden voor de plotseling bestuurswijziging zijn onregelmatigheden die zomer 2014 aan het licht kwamen bij twee voormalige directieleden. Volgens regionale kranten zouden ze zichzelf hebben verrijkt bij contractonderhandelingen.

Wesselink studeerde akkerbouw aan de CAH Dronten en in Osnabruck, werkte vervolgens op het familiebedrijf in Grossringe (bij Coevorden over de grens in Duitsland) en Nieuw-Amsterdam. Hij begon in 2003 bij Emsland-Stärke in de grondstofinkoop. Twee jaar later werd hij hoofd grondstofinkoop bij Emsland Food GmbH. Sinds 2008 is Wesselink hoofd grondstofinkoop bij Emsland-Stärke GmbH en Emsland Food GmbH.

Er wordt nog gezocht naar een bestuurslid voor de financiële divisie. Volgens Emsland heeft de bestuurswijziging geen gevolgen voor de strategie van de onderneming. De Emsland Group zegt ook in de nabije toekomst Duitslands grootste producent van aardappelzetmeel te willen zijn en wereldleider in de vervaardiging van verfijnde zetmeelproducten, proteïnen, vezels, evenals aardappelvlokken en -korrels op de internationale markt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Aardappelen

Markt in fase van 'even aan de boom schudden'

Analyse Aardappelen

Voorjaar in de lucht doet wat met aardappelmarkt

Analyse Aardappelen

Bovenkant aardappelmarkt richting 50 euro

Nieuws Aardappelen

Kans op horrorvoorjaar gaat nu meespelen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden