Emmeloord en Goes gaan door

Geen reden tot wijzigen fritesnotering dit seizoen

17 Februari 2015 - Clarisse van der Woude

Hoewel het geen ideale situatie is, de twee verschillende noteringen voor fritesgeschikte aardappelen, blijven de beurzen Goes en Emmeloord er dit seizoen toch mee werken. Dat is uit de evaluatie gekomen maandag van LTO, ZLTO, NAO, NAV, VAVI en de beurzen Goes en Emmeloord onder voorzitterschap van Matthé Elema van de Brancheorganisatie Akkerbouw.

Uit het in november al geplande overleg over de voortgang van de twee fritesnoteringen op de beurzen Goes en Emmeloord is weinig nieuws gekomen. ‘We hebben van elkaar gehoord hoe het verloopt en daarna vastgesteld dat het is zoals het is. Er is geen aanleiding om iets te veranderen. De conclusie is dus dat er dit seizoen op beide beurzen volgens de huidige weg wordt doorgegaan’, aldus Elema.

In november 2014 besloot de LNCN de notering wegens oplopende spanningen te splitsen, terwijl Beurs Goes tegen een tweeprijzensysteem is. Niemand wil het noteren halverwege het seizoen anders gaan doen, maar misschien volgend jaar? Enkele deskundigen pleiten voor immers voor één landelijke fritesnotering. ‘Dat idee is maandag niet inhoudelijk besproken, maar de wereld staat niet stil en je moet blijven nadenken dus wie weet komt dat er ooit nog eens van.’

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden