Exportbelemmering weg

India kan weer volop aardappelen exporteren

26 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Indiase aardappelexporteurs kunnen weer volop product het land uitvoeren. Dat is mogelijk nu de Indiase overheid de minimale exportprijs van aardappelen heeft weggenomen. Dat melden diverse media.

In juni 2014 voerde de Indiase overheid een minimale exportprijs in van 450 dollar per ton. Reden hiervoor was om de binnenlandse verkrijgbaarheid van aardappelen te vergroten en de prijzen niet te ver op te laten lopen.

Nu de beschikbaarheid is verbeterd en de prijs op een laag niveau blijft (omstreeks 0,14 cent per kg), heeft de regering besloten de maatregel overboord te gooien. Daardoor krijgen boeren betere prijzen voor hun aardappelen en helpt het exporteurs geld te verdienen voor het land via export.

Een land dat last heeft van de exportactiviteiten van India is Pakistan. Ook daar wordt gesproken over aardappelim- en export. Te meer omdat het areaal in 2015 met meer dan 10 procent is uitgebreid. De Pakistani willen dat aardappelexporteurs subsidie krijgen om hun doelen te bereiken. Belangrijkste exportlanden zijn Rusland, Irak en Afghanistan. De exportdaling is toe te schrijven aan harde concurrentie uit China, India en Bangladesh.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Marktupdate Aardappelen

De aardappelmarkt mist een echte aanjager

Nieuws Aardappelen

Europese landen trekken aan Nederlands pootgoed

Nieuws aardappelen

Aardappelexport blijft voorlopen op laatste jaren

Nieuws Aardappelen

Oorlogsimpact beroert ook Israëlische aardappelteelt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden