Duurzame bedrijfsontwikkeling

Brancheorganisatie Akkerbouw officieel erkend

26 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Brancheorganisatie Akkerbouw (BO Akkerbouw) functioneert met ingang van 24 februari 2015 op basis van een erkenning door het Ministerie van Economische Zaken (EZ). Minister Kamp gaf de erkenning officieel aan de brancheorganisaties voor Granen, voor Suiker en voor Aardappelen & overige akkerbouwgewassen. BO Akkerbouw is de overkoepelende brancheorganisatie. 

BO Akkerbouw is een initiatief van ketenpartijen in de Nederlandse akkerbouw. Deze zogenoemde dragende organisaties zijn LTO-Nederland, Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV), Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK), Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO), Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (Vavi), Koninklijke Vereniging Het Comité van Graanhandelaren, Plantum, Cosun, Avebe, Agrifirm Plant en CZAV. Bij deze clubs zijn vrijwel alle ondernemers aangesloten die zich met de teelt, handel en verwerking van akkerbouwproducten bezig houden.

‘BO Akkerbouw werkt voor de akkerbouw van morgen’, stelt voorzitter Bram Bierens. ‘We bieden een platform aan de ketenpartijen in de Nederlandse akkerbouw, organiseren en coördineren gezamenlijke activiteiten zoals onderzoek en innovatie, en treden zo nodig op als belangenbehartiger van de totale sector.’ Om onderzoek en innovatie een breed draagvlak te geven, gaat de organisatie een verbindend verklaring aanvragen bij EZ.

De activiteiten van BO Akkerbouw leveren beleid en kennis op, die duurzame bedrijfsontwikkeling in de Nederlandse akkerbouw mogelijk maken. Het gaat bijvoorbeeld om (praktijk)onderzoek en oplossingen voor collectieve vraagstukken op de terreinen bodem, water, plantgezondheid en verduurzaming. Naast praktijkgerichte kennis voor ondernemers, richt BO Akkerbouw zich op heldere signalen richting de politiek en het bouwen aan een positief imago voor ondernemen en werken in de Nederlandse akkerbouw.

BO Akkerbouw heeft een bestuur waarin de diverse geledingen in de ketens vertegenwoordigd zijn. De zes medewerkers van het bureau van de organisatie in Zoetermeer zorgen voor de uitvoering en coördinatie van de activiteiten. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden