Overname zetmeelgigant VS

Avebe en Ingredion kappen met samenwerken

2 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Nederlandse aardappelzetmeelcoöperatie Avebe en het Amerikaanse voedingsconcern Ingredion stoppen met samenwerken. De twee bedrijven hadden sinds 2007 een distributieovereenkomst voor Noord-Amerika en Japan. Hier komt 31 maart 2015 een einde aan, zo meldt de Veendamse aardappelonderneming op haar website.

Aanvankelijk was het partnerschap een passende oplossing om de lokale capaciteiten van Ingredion (voorheen National Starch) te benutten terwijl Avebe haar eigen onderneming herstructureerde. De samenwerking betrof de verkoop van bepaalde productcategorieën in Noord- en Zuid-Amerika en een beperkt aantal landen in Azië.

Ondertussen zegt Avebe belangrijke strategische ontwikkelingen te hebben doorgemaakt met een duidelijke focus op hoogwaardige zetmeelinnovaties en aardappeleiwit. ‘Vanuit deze strategie is het een vanzelfsprekende stap om een meer directe positie in de wereldwijde markt te verwerven en een nauwe relatie met klanten te onderhouden en marktkansen te benutten’, aldus Avebe.

Half oktober 2014 zei Ingredion nog haar zakelijke relaties onder de loep te nemen en te bepalen of ze voor beide partijen zinvol zijn. Het bedrijf kondigde afgelopen jaar aan Penford Corp over te nemen. Penford heeft zes fabrieken in de VS en richt zich ook op aardappelzetmeelspecialiteiten. Aandeelhouders hebben de transactie met een waarde van 340 miljoen dollar, die waarschijnlijk dit kwartaal plaatsvindt, eind januari goedgekeurd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Nieuws Jaarcijfers

Prestatieprijs Avebe zet met afstand nieuw record neer

Analyse aardappelen

Avebe trapt campagne af met uitdagingen

Nieuws Aardappelen

Avebe trapt op de rem en verlaagt de basisprijs

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden