Ruwe grondstoffen wel

Rusland overweegt wijzigen importverbod

2 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

Moskou overweegt om de import van agrarische grondstoffen voor de verwerking toe te staan. Maar dan moeten de Westerse landen wel investeren in verwerkingslocaties op Russisch grondgebied. Dat meldde Kremlin woordvoerder Dmitri Peskov in een reactie op het verzoek van Griekenland om de import van fruit weer toe te laten.

Als lid van de Wereldhandelsorganisatie kan Rusland niet selectief zijn door de ban op één van de EU-landen op te heffen. Wel kan Rusland in plaats van directe levering van producten de invoer van ruwe grondstoffen met investeringen in de bouw van voedselverwerkende bedrijven op Russisch grondgebied in overweging nemen. Dit zei Peskov in een commentaar op een verzoek van de Griekse overheid om het verbod op bepaalde agrarische producten waaronder perziken, aardbeien en sinasappelen op te heffen.

Eerder al zei president Putin tijdens zijn werkbezoek aan Hongarije in februari 2015 dat Rusland mogelijk iets ziet in een agro-industriële samenwerking met Hongarije, ondanks de sancties. Het realiseren van joint ventures in agro-industrieen kan volgens Putin de situatie van de Russische vergeldingsmaatregel, de ban op agrarische producten uit Europa, helpen oplossen.  

 

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden