Toepassingen blijven uitbreiden

Mondiale zetmeelmarkt wacht forse groei

31 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

De komende jaren zullen Canada, de Verenigde Staten en Japan een substantiële groei van de zetmeelmarkten doormaken. Dat blijkt uit onderzoek naar de ongekende populariteit van zetmeel op de industriële markt door Transparency Market Research.

De Verenigde Staten zijn de grootste zetmeelleverancier ter wereld, daarna volgt China. De zetmeelmarkt en zetmeelverwerking zullen naar verwachting fors gaan groeien. Aanjager voor de groei is de markt in de regio Azië/ Pacific. De belangrijkste landen uit de regio die daar de komende jaren op inspringen zijn de Filippijnen, China, Zuid-Korea, India en Thailand.

De wereldwijde marktgroei krijgt hulp van schaarse input tegen betaalbare prijzen. Andere drijvende prominente krachten voor de gehele zetmeelmarkt zijn de continue ontwikkeling en innovaties in de biotechnologie. Verder werkt overheidsbeleid het gebruik van natuurlijke ingrediënten in voedingsmiddelen in de hand en niet te vergeten een hogere levensstandaard, een hoger inkomen, economische ontwikkeling en de toenemende bevolking.

Wat ook bijdraagt aan de positieve marktontwikkeling is dat de toepassingsgebied van zetmeel zich nog steeds uitbreidt. Dit is het gevolg van de trend naar calorie- en vetarm voedsel. Overigens maakt de zetmeelproductie in Rusland ook een behoorlijke groei door. Tussen 2005 en 2010 steeg de productie met 30 procent. De Russen exporteren het meest naar Oekraïne en Oezbekistan. In 2011 ging het respectievelijk om 64 en 22 procent. En de productieverwachting is opwaarts.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden