Aansluiting bij Veldleeuwerik

Bayer en Farm Frites in duurzame aardappelteelt

13 April 2015 - Redactie Boerenbusiness

Bayer CropScience en Farm Frites willen de aardappelteelt in Nederland en België verduurzamen. Het onlangs opgezette Food Chain Partnership heeft als doel duurzame landbouwmethoden te implementeren.

Daarmee moet de impact van de landbouwproductie op het milieu tot een minimum worden beperkt en zo de aardappelteelt ook op de lange termijn aantrekkelijk te houden. Volgens Leon Boer, director potato procurement bij Farm Frites is het voor lokale telers essentieel om duurzame productiemethoden in te voeren. ‘Met deze samenwerking willen we onze telers in staat stellen om te blijven voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen en concurrerend te blijven.’ Bayer CropScience vult daarbij aan dat het overkoepelende doel is de productiviteit op een duurzame manier te vergroten en de kwaliteit van het gewas te verbeteren.

De maatregelen om de duurzaamheid van de aardappelteelt en de bijbehorende veldactiviteiten te vergroten bestaan onder meer uit: biodiversiteit, erosie, bemesting, stewardship, energie, productkwaliteit, controle van ongedierteplagen en ziektes en advies over efficiënt en veilig gebruik van gewasbeschermingsproducten.  

Voor het komende aardappelseizoen zijn vijf proefboerderijen geselecteerd die aardappelen leveren aan Farm Frites (drie in België en twee in Nederland). De twee Nederlandse boerenbedrijven zijn ook lid van de Stichting Veldleeuwerik. Alle partners streven ernaar het initiatief van het Food Chain Partnership nauw te laten aansluiten bij de methodiek van Veldleeuwerik. Na analyse van de resultaten van het eerste seizoen, worden verdere aanbevelingen en verbeteringen opgesteld voor het volgende seizoen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden