Areaal blijft gelijk

Duitse aardappeltelers ronden pootwerk af

28 April 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Het poten van de aardappelen in Duitsland bevindt zich momenteel in de afrondende fase. Dat laat het Deutschen Bauernverbandes (DBV) weten. Volgens hun blijft het areaal in ons buurland dit jaar gelijk aan 2014. Afgezien van een korte regenperiode is het poten vlekkeloos verlopen. Het duurt niet lang voor de eerste nieuwe oogst zich aandient. En dat terwijl nog bovenmatig veel oude oogst in opslag ligt.

‘Het poten in de belangrijkste aardappelregio’s van Duitsland is inmiddels vergevorderd.’ Dat meldde Martin Umhau van het DBV op 24 april. Volgens de voorzitter van het aardappelcomité blijft het areaal dit jaar gelijk aan die van 2014. Die bedroeg het afgelopen jaar 245.000 hectare.

Nedersaksen, Beieren en Noordrijn-Westfalen zijn de drie deelstaten met het hoogste aandeel aardappelen. Umhau schat in dat binnen enkele weken de eerste vroege aardappelen van Duitse bodem zullen worden aangeboden. En dat terwijl de oude oogst nog lang niet op is. Nog relatief veel aardappelen - van de 11,5 miljoen ton grootte oogst - zit in de bewaring. Volgens DBV blijft de kwaliteit overwegend goed.

Ondertussen blijft de aardappelconsumptie in Duitsland licht dalen. Dit jaar is daarom een media campagne gestart die het eten van aardappelen moet bevorderen.

Het Engelse Potato Council meldt ondertussen dat in Groot-Brittannië 70 procent van alle aardappelen zijn gepoot. Het gaat in totaal om 85.000 hectare. Daarmee ligt het zo'n 6.000 hectare achter op vorig jaar, maar flink voor op 2013.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Jenet van Suijlekom 16 Augustus 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/aardappelmarkt/artikel/10863429/Duitse-aardappeltelers-ronden-pootwerk-af]Duitse aardappeltelers ronden pootwerk af[/url]
Goedendag,
Voor alle zekerheid meld ik het maar, ik heb in het Küstenkanaal bij Dörpen in Niedersachsen ( D ) gezwommen.
Het wermelt op het moment van de levende coloradokevers in het water.
Ik weet dat het vroeger in Nederland gemeld moest worden maar hier weet
ik er niks van.
Om hier naar een wildvreemde boer te stappen gaat me iets te ver.
Met vriendelijke groet,
Jenet van Suijlekom
boer 16 Augustus 2015
Je net, super bedankt. we zullen via onze interne post onze collectie Duitsland op de hoogte brengen van deze aanstaande ramp. waren er maar meer van dit soort oplettende burgers dan konden we de voedselprijzen tenminste laag houden. Dank namens ons allen
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden