Onderhandelingen op de schop

Aardappelhandel eist miljoenen van Tesco

8 Juni 2015 - Redactie Boerenbusiness

Een voormalige aardappelleverancier heeft Ierlands grootste retailer Tesco aangeklaagd over contractbreuk met betrekking tot de levering van aardappelen. De handelaar eist 8.5 miljoen euro plus niet-gespecificeerde schade. Dat meldt The Independent zondag.

De Dublinse aardappelhandel Paul Sweeney & Company leverde tussen 1998 en 2008 aardappelen aan Tesco. Op basis van een overeenkomst dat de zakenman de helft van de Ierse aardappelen aan Tesco zou leveren, investeerde hij tussen 1998 en 2006 miljoenen in voorzieningen. Echter, de overeenkomst werd niet bevestigd en zonder redelijke opzeggingstermijn beëindigd. Tesco doet lopende de rechtzaak geen uitspraken.
 

Wijze van onderhande-
len met leveranciers 
moet radicaal om

Tesco is de op twee na grootste detailhandelaar ter wereld, na Wal-Mart uit de Verenigde Staten en Carrefour uit Frankrijk. Lokaal is het een van de belangrijkste inkopers van Iers voedsel. Tesco Ierland heeft meer dan 15.000 medewerkers, ongeveer 140 supermarkten en 21 benzinestations. Ondertussen loopt er ook nog een boekhoudschandaal tegen het concern dat bijdroeg aan het grootste verlies ooit.

De zaak vestigt de aandacht op de manier waarop supermarkten werken om de producten van hun leveranciers in het schap te krijgen. Topman Dave Lewis heeft al toegezegd dat hij de wijze waarop zij met leveranciers onderhandelen radicaal wil veranderen. Het is onderdeel van de strategie om de retailer er na een moeilijk jaar weer bovenop te krijgen en voor meer transparantie te zorgen.

Overigens is Paul Sweeney & Company niet meer actief in de handel en komt het bedrijf naar voren in berichtgeving over wanbetalers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden