Jan Jongsma benoemd

Zuiveltopman wordt de CEO van Farm Frites

18 September 2015 - Redactie Boerenbusiness

Farm Frites, de producent van diepgevroren aardappelproducten uit Oudenhoorn, heeft een nieuwe topman benoemd. Jan Jongsma wordt de nieuwe CEO van Farm Frites International, heeft Boerenbusiness.nl vernomen uit bronnen dicht bij het bedrijf. Voor Jongsma wordt dit een flinke carrièreswitch, want hij heeft ruim 30 jaar gewerkt in de zuivelindustrie waarvan een groot deel bij FrieslandCampina.

Jongsma wordt de opvolger van de Belg Guy Huybrechts

Jongsma wordt de opvolger van de Belg Guy Huybrechts, die dit voorjaar bij Farm Frites de wacht is aangezegd. Jongsma is sinds 2011 de topman van DFE Pharma, dat is gevestigd in het Duitse Goch. Dit is een joint venture van FrieslandCampina en de Nieuw-Zeelandse zuivelgigant Fonterra. Dit bedrijf produceert zuivelingrediënten voor de farmaceutische industrie, vooral op basis van lactose.

Jongsma heeft diverse projecten gedraaid in onder meer Rusland, de Verenigde Staten en Duitsland. Voor zijn aanstelling bij DFE Pharma heeft hij jarenlang bij FrieslandCampina en bij Campina gewerkt als Corporatie Procurement Officer (CPO), waarbij hij verantwoordelijk was voor de inkoop van een groot scala aan bedrijfsbenodigheden als ingrediënten, verpakkingen, energie en tijdelijke arbeid.

Een woordvoerder van Farm Frites geeft aan dat het concern binnenkort met een officiële mededeling van de benoeming komt. Het is al wel bekend dat Jongsma 1 november begint als CEO bij Farm Frites International.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden